Vasi foci

2014.11.30. 17:15

Boszorkányverés Szegeden: a Viktória idei utolsó bajnokiján 4-0-ra nyert a sereghajtónál

A női labdarúgó NB I. idei utolsó fordulójában a Viktória-Trend Optika FC a második félidőben kiütötte a sereghajtó Szegedet. A vasiak a hatodik helyen várják a tavaszi folytatást.

Pum András

Szegedi Boszorkányok – Viktória-Trend Optika FC 0-4 (0-1)

Szeged, műfüves pálya, 40 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Soós.

Szeged: Földesi – Lipták, Géczi, Lévai, Nagy D. – Szalai, Zimányi, Szil, Dudás – Végh, Papp. Edző: Cserenkó Szabolcs.

Viktória: Földes – CSIDEI, Ferencsik, Marsai, Kun – Harsányi, Manhart, MAGYARICS – SZAKONYI (Kiss Zs., 80.), SZÉLES (Magyar, 70.), Dénes (Egyed, 82.). Edző: Bánfalvi Attila.

Szakonyi Emese három gólt lőtt és adott egy gólpasszt is. Fotó: Unger Tamás

Az első félidőben idegesen, kissé kapkodva futballozott a Viktória. A 38. percben aztán megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Egy rossz kapuskirúgást Szakonyi szelidített meg, Széleshez passzolt, aki 12 méterről a bal sarokba lőtt (0-1). Szünet után gyorsan jött a második találat. Egy bal oldali beadás után Szakonyi csapott össze védőjével és a kapussal, majd mindkettőjüket megelőzve közelről a hálóba fejelt (0-2). Beindult a Viktória-henger, a Szeged kizárólag a védekezésre koncentrált. A 67. percben Szakonyi vitte be a labdát a jobb oldalon az ötösig, majd a bal sarokba passzolt (0-3). A 74. percben Dénes balról keresztbelőtt labdáját Szakonyi hat méterről a jobb felső sarokba bombázta (0-4).

A kissé nyögvenyelősre sikerült első félidő után a másodikban a Viktória rendezte sorait, szervezetten futballozott, és sok helyzete közül hármat értékesített.

Bánfalvi Attila: – Nehezen indult a mérkőzés, de végül magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk.

További eredmények: Femina–MTK 1-3, Dorog–Astra 0-2, Újpest–FTC 0-1.

Az alapszakaszból tavasszal még három mérkőzés vár a Viktóriára. A szombathelyiek az Újpestet és az Astrát fogadják, a két meccs között Dorogra utaznak. Ezt követően indul a felső- és alsóházi rájátszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!