Vasi foci

2014.11.20. 19:00

Megyei I-II.: az utolsó őszi tangók következnek

Vas megye - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

 

A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy több rangadóval zárul az őszi szezon az osztályban. Az élmezőny meglehetősen tömör, a Celldömölk (35 pont) vezet, a Répcelak (33) második, a harmadik helyen a Király (31) áll, az utóbbinak van papíron a legkönnyebb dolga, hazai pályán fogadhatják a Csepreget. A vendégek szintén lendületben vannak (legutóbb Kőszegen nyertek), így minden bizonnyal megnehezítik a szombathelyi egylet dolgát.

Ami a többi mérkőzést illeti: a Kőszeg nem mehet biztosra a Rábapaty ellen, a látogatóknak szükségük van a pontokra, mivel az őszük nem sikerült túlságosan jóra. Ugyanezt elmondhatja a Kemenesalja is, a vönöcki csapat vasárnap kemény ellenfelet fogad. Az Uraiújfalunak szintén javítania kellene, a Vasvár az osztály egyik legkiszámíthatatlanabb együttese, így a találkozóra az egyetlen helyes tipp 1X2...

A Celldömölk helyi rangadó játszik Kemenesmagasiban, a házigazda a tavaszi vergődés után remek szezont produkált, a listavezetőnek sem lesz egyszerű dolga ellene. A Répcelak Vépre látogat, az erőviszonyok alapján győzelmi eséllyel, ehhez azonban gólokat kell lőnie ez pedig az utóbbi két fordulóban nem sikerült. Táplánban is érdekes lesz a Körmend fellépése, hiszen a vendégek kispadján a másik táplánszentkereszti csapatot is irányító Molnár Károly ül.

15. forduló, szombat, 13:00: Bük- Jánosháza (Kártyás), Király -Csepreg (Hittaller), Kőszeg -Rábapaty (Kovács B.). Vasárnap 13:00: Kemenesalja- Tabak1 Szentgotthárd (Takács R.), Tápláni KSK -Körmend (Derdák), Kemenesmagasi -Celldömölk (Boda), Uraiújfalu- Vasvár (Tuczai).


A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt
Grafika: Kelemen Attila

Megyei Ii.

 

A Szombathelyi-csoportban két pályán is izgalmas, érdekes mérkőzést rendeznek. A forduló rangadója a Táplánszentkereszt -Balogunyom derbi lesz. Az éllovas, még veretlen házigazda egy jó formában lévő, az utolsó hét meccsét megnyerő, a tabella negyedik helyére felkapaszkodó ellenfelet fogad. Rászolgál a figyelemre a Spari Söpte találkozó is. Bár a Spari utolsó két meccsét elveszítette, még mindig a tabella harmadik fokán áll. A zsinórban három győztes meccset maga mögött tudó Söpte a rangsor ötödik helyéről fut neki a mérkőzésnek.

Szombathelyi-csoport, szombat 13.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály_ Zanat (Bereczky), Schott Lukácsháza -Honvéd Sé (Vámos), Táplánszentkereszt- Balogunyom (Boda), Tanakajd -Vasszécseny (Szalay). Vasárnap, 13.00: Ják -Torony (Vámos), Elektromol-Spari _Söpte (Elek), Herény-Alfavill _Szentpéterfa (Kovács), Felsőcsatár- Újperint (Újházi).

A Körmendi-csoportban ezúttal nem rendeznek rangadót a 15. játéknapon. az élcsoport tagjai közül a papírforma szerint az Egyházasrádócnak, Szarvaskendnek, a Szakonyfalunak, a Rábagyarmatnak, a Körmendnek és a Téglagyárnak is be kell(ene) gyűjtenie a három pontot. Persze a labda gömbölyű, továbbá az ellenfelek bizonyára nem szívesen vállalják el az áldozati bárány szerepét...

Körmendi-csoport, 15 forduló, vasárnap, 13.00: Csákánydoroszló -Egyházasrádóc (Mórocz), Körmendi Téglagyár Sport-36 Ivánc (Vass), Csörötnek- Szakonyfalu (Gergye), Viszák- Rábagyarmat (Szabó III. Z.), Autó Egyed Vasalja -Tuti Textil Körmend VSE (Hittaller), Szarvaskend -Bajánsenye (Samu), Rábatótfalu- Nádasd (Sály), Magyarszecsőd -Őriszentpéter (Csuk).

A Sárvári-csoport őszi zárófordulójában két olyan alakulat mérkőzik meg a hétvége rangadóján, mely két-két községet képvisel: a Gérce-Vásárosmiske alakulata a Szeles-Pósfa csapatát látja vendégül. A tét nem kevés: az esetleges győztes ott maradhat közvetlenül az éllovasok mögött.

Gérce trénere, Haraszti István elárulta, hogy három meghatározó emberüket kénytelenek nélkülözni:

- Csupán 12 emberrel tudunk készülni a Szeleste elleni mérkőzésre. Célunk a győzelem, hogy aztán közvetlenül az éllovasok mögül tudjuk folytatni a tavaszi idényt, ahol aztán megpróbáljuk visszaszerezni az ősszel elhullajtott pontokat.

A Szeleste-Pósfa szakosztályvezetője, Rozmán Róbert elmondta, hogy ugyanúgy készülünk mint mindig:

- Gércén mindig is nehéz volt, mindig meg kellett küzdeni az eredményért. Nem lesz ez másként most sem. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, mindenképpen a győzelem a célunk. Ugyan ők vannak előnyben a hazai pályát tekintve, de edzéssel, edzőmérkőzéssel igyekszünk a jó formánkat fenntartani.

A Sárvári-csoport 15. fordulójának menetrendje, szombat, 13 óra: Kenyeri- Rábahídvég (Varga K.). Vasárnap, 13 óra: Csénye -Pecöl (Horváth P.), Mersevát -Püspökmolnári (Fülöp L.), Jákfa -Rum (Máhr P.), Sitke- Ölbő (Figerl Z.), Simaság- Szergény (Molnár T.), Gérce-Vásárosmiske_ Szeleste-Pósfa (Gaál Á.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!