Vasi foci

2014.11.23. 18:20

Megyei foci: Legyőzte a Vép a Répcelakot - Kilenc emberrel mentett pontot az Uraiújfalu

Megyei körkép - A Vép szállította az utolsó forduló meglepetését, miután hazai pályán megverte a Répcelakot.

Király SZE–Csepreg 2-1 (2-0).

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Illés 16. – öngól, Pálfi 25. illetve Kovács B. 69.

Király: Nagy G. – Kiss K., Kiss B., SÁSDI, KOVÁCS R. (Fazekas) – Rácz, LÁSZLÓ (Tóth Martin) – Barcza (Hajmási), VAD, Pungor (Németh B.) – Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Csepreg: TARÓDI – Kincse, SASS G., ILLÉS, Büki – Varga Zs., Kis-Nemes Máté, Ravadich (Horváth Á.), OLÁH – Farka A. (Kovács B.), Pócza. Edző: Sass Dezső.

A Király az első perctől magához ragadta a kezdeményezést,a Csepreg visszahúzódott. A 16. percben aztán egy szép akció után a kapusról kipattanó labda a menti igyekvő védőről került a csepregi kapuba. A Király folytatta az offenzívát, az egyik támadás végén Vad hozta helyzetbe Pálfit, és a center nem hibázott.

A második félidőre agresszívabb és bátrabban futballozó vendégcsapat futott ki, a vezetés birtokában a hazaiak elkényelmesedtek. A Csepreg egy védelmi hiba szépített, a gól felrázta a vendéglátókat, rendezték is hátul a sorokat, de a játékukat már nem tudták felpörgetni. A vendégek pontrúgásokból veszélyeztettek, azonban a lelkes futballjuk ellenére nem sikerült egyenlíteniük. Az Király az első félidőben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelte a minimális különbségű győzelmet.

Bük–Jánosháza 2-12 (0-7).

Bük, 50 néző, vezette: Kártyás K.

Gól: Kovács R. 2 (86., 88.) illetve Vágusz A. 5 (10., 13., 16., 18., 75.), Vánkos 14., Balhási Sz. 20. Horváth A. 41., Vágusz P. 4 (58., 60., 78., 90.)

Bük: Ligeti – Babos (Sárközi), Somogyi, Karvalits, Simon – Roznár (Bujtor), Németh M., Pereznyák, KOVÁCS R. – Horváth T. (Vadász), Kocsis. Megbízott edző: Nagy József.

Jánosháza: Tóth A. – Ruzsa, Megyesi, Süle, Simon – Horváth A., PINTÉR, Balhási Á. (Orosz) – VÁGUSZ A., Vánkos (Kun G.), Balhási Sz. (VÁGUSZ P.). Edző: Kelemen Kornél.

A hazaiak a mérkőzés elején még tartották magukat, de aztán a vendégcsapat 10 perc alatt mindent lerendezett. Az összes csapatrészben jobb Jánosháza számos gólhelyzetet hagyott, több kapufát is lőtt. A hazaiak a meccs végén néhány percre magukhoz tértek, ekkor sikerült valamennyit kozmetikázni az eredményen. Az őszi szezon végeztével befejeződött a bükiek vesszőfutása, a tavaszi szezont a szebb jövő reményében várja a csapat.

Kőszeg–Rábapaty 2-1 (1-1).

Kőszeg, 100 néző,vezette: Kovács B.

Gól: Molnár Cs. 43., Sándor t. 83. illetve Sipos 33.

Kőszeg: Táncsics – Toldi (Horváth Á.), PÓNÁCZ, Molnár Z. (Weltler), Pongrácz Zs. – Sárdy (Korényi), SÁNDOR, ŐRY, Keresztes – MOLNÁR CS. (Réti), Kovács A. (Szűcs). Játékos-edzők: Őry Gábor, Táncsics András.

Rábapaty: Varga D. – DOVÁNSZKI, Tőke, Horváth Gy., Enzsöl (Csupor) – Bíró (Fehér Z.), KIRÁLY ZS., Piros, Sipos (Németh Á.) – DUGOVICS, FEHÉR M. Megbízott Edző: Enzsöl Gábor.

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a Kőszeg, aztán 10-15 perc után teljesen érthetetlen módon megzavarodtak a hazaiak, és kaotikus lett a játékuk. A Rábapaty ráérzett a lehetőségre, egy kontratámadás végén a felső kapufáról kipattanó labdát Sipos juttatta a hálóba. A Kőszeg összekapta magát, Sándor egyedül vihette a kapusra a labdát, de nem tudott kifogni a vendégek hálóőrén. Ami nem ment közelről, az összejött távolról, a félidő lefújása előtt Molnár Cs. 30 méterről lőtt a bal felső sarokba.

A második játékrészben a küzdelem dominált a nehéz talajú pályán. A Kőszeg megszerezhette volna a vezetést, de Sándor labdáját Korényi három méterről a lapusba lőtte. A mérkőzés nem sokkal a vége előtt dőlt el, egy bedobást Őry csúsztatott meg, a hosszú saroknál érkező Sándor pedig a kapuba lőtt. Jó játékvezetés mellett, döntetlen színezetű mérkőzésen a több helyzetet kialakító hazai csapat győzött.

Kemenesalja–Tabak1 Szentgotthárd 1-4 (0-3).

Vönöck, 100 néző, vezette: Takács R.

Gól: Kiszlinger 78. illetve Vass G. 2 (1., 66.), Kovács T. 17., Horváth R. 33.

Kemenesalja: Szíjártó – Veszprémi Á., Kiss, Kóbor, Károly – Dénes, Kovács Krisztián, Kovács Kristóf (Horváth Zs.), Iker (Balogh) – Kiszlinger, Németh R. Edző: Haraszti Zsolt.

Szentgotthárd: TÓTH – CSÁKVÁRI, KOVÁCS G., BELLOVICS, TÁMIS – VASS, BOUTI (SÜTŐ), KOVÁCS T., HORVÁTH R. – DÜH, MUSZKA. Edző: Kovács Csaba.

Felforgatott védelemmel állt fel a hazai csapat, a sérültek miatt a középpályáról kellett játékosokat a hátvédsorba vezényelni az edzőnek. A vendéglátó a középkezdésből gólt kapott, a hátragurított labdát odapasszolták Vassnak, aki köszönte a lehetőséget és megszerezte a vezetést a Gotthárdnak. Bő negyedóra után újabb elrontott átadás után már kettővel vezettek a vendégek, majd egy védelmi hibát követően gyakorlatilag lenullázták a Kemenesalját. A második félidőre valamennyire összeszedte magát a házigazda, de ezzel csak annyit tudott elérni, hogy döntetlenre tudta hozni a játékrészt.

Tápláni KSK–Körmend1-1 (0-0).

Táplánszentkereszt, 150 néző:, vezette: Derdák.

Gól: Németh 17. illetve Osvald 8.

Kiállítva: Kósik – utolsó emberként szabálytalankodott.

Táplán: SOMOGYI – ZSÉDER, Badics (Jobbágyi), Schimmer, BALÁZS – Muzsai, Szabó – Koronczai, Németh B. Schindler – Rajzinger (Káldi). Edző: Borbás János.

A tápláni Németh B. (jobbról) és körmendi Makai (10) küzdelme a labdáért, a háttérben Kurucz a Tápláni KSK–Körmend meccsen. Fotó: Unger Tamás

Körmend: Hajgató – Kurucz, TAKÁCS, Kósik, Balikó – Wágner (Burka), Makai, Török, Kondor – OSVALD, Sipos. Edző: ifj. Molnár Károly.

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, a vendégek egy szabadrúgás után kipattanó labdát lőttek a kapuba, míg a másik oldalon Németh B. távoli pontrúgása csapta be a körmendi kapust. A félidő utolsó eseménye egy kiállítás volt, a gólhelyzetben kilépő Németh B. ellenfele kezezett, így piros lapot kapott.

A második játékrészt az emberhátrány ellenére végigtámadta a Körmend, rengeteg helyzetet kihagyott. A hősiesen védekező tápláni fiatalok, ha kis szerencsével is, de megérdemelten szerezték meg az egy pontot.

Uraiújfalu–Vasvár 3-3 (0-1).

Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Sarang 2 (64., 67.), Tóth Zs. 77. illetve Zsigmond 21., , Tausz 55., Pasics 70.

Kiállítva: Széles 75., Sarang 89. – mindkettő második sárga lap után.

Uraiújfalu: CSONTOS – Nagy, Sándor, Varga G., Széles – Molnár I. I., SARANG, Gallen I., KESZEI – Lónai, Molnár I. II. (Tóth Zsolt). Edző: Csákvári Zsolt.

Vasvár: Tomanóczy – Vincze, SCHERMANN, Bíró, Molnár (Kőműves) – ZSIGMOND, Réfi – Tausz, Osvald (Horváth B.), Robán – Rumi (Pasics). Játékos-edzők: Smolczer Róbert, Bíró Zoltán.

Az első félidőben egyetlen említésre méltó esemény történt: Zsigmond jól eltalált lövésével megszerezte a vezetést a vezetést a Vasvár. A második játékrészben aztán felpörögtek az események, előbb növelte előnyét a vendégcsapat, majd az Uraiújfalu két perc alatt egyenlített. A látogatók egy fejessel újra vezettek, de aztán az időközben 10 fogyatkozó Uraiújfalu újra egalizált, de az újabb kiállítás miatt a győzelmet már nem tudta megszerezni. A közönség megtartotta a közfelháborodás napját és komolyan tüntetett a játékvezető ellen, akit a lefújás után kezdőkörben még tíz percig őriztek a hazai rendezők.

Kemenesmagasi–Celldömölk 2-7 (2-3).

Kemenesmagasi 150 néző, vezette: Boda.

Gól: Baranov 2 (14., 40) illetve Enyingi Marcell 2 (28., 34.), Pungor N. 2 (30., 66.), Szuh 53., Enyingi Márk 55., Mógor 77.

Kemenesmagasi: Bíró T. – Csiszlér (Kovács), VERASZTÓ, OROVECZ, PRINCZES – Páli (Dobány), Belegrai, Döbrönte, Rosta – BARANOV (Őri), Velencei (Molnár). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Celldömölk: Heiner – Vajda (Lendvai), Bodor, Varga, Györkös – Enyingi Marcel,, Enyingi Márk, Szuh, Virág (Baranyai) – Németh J. (Piri), Pungor (Manganelli Zs.). Edző: Koman Vladimir.

A hazai csapat kezdett jobban, a kihagyott lehetőségek után a vezetést is megszerezte, Aztán jött egy rövidzárlat, ami után a teljesen dekoncentrált vendéglátók arra eszméltek, hogy 3-1 vezet a Celldömölk. Ekkor azonban még sikerült visszajönniük a meccsbe. A szünetet követően megint kihagyott a Magasi, a vendégek pedig két gyors góllal elhúztak. A találatok aztán megtörték a házigazdát, a mindenféle szempontból jobb Celldömölk remekül játszva, megérdemelten nyerte a meg a mérkőzést.

Vép - Répcelak 1-0 (0-0). Vép, 100 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Kiricsi 90.

Vép: BEZDI Kányási (Szalai, Egyed), WÁGNER? JOÓ, Vermes Dancs, Balikó Beke P. (Hóbor), Illés (Kiricsi), Vajda (Szemes) Versegi. Edző: Garics György.

Répcelak: Marton Németh G., Balassa, Koncz, Fazekas Tamási, HORVÁTH T. , TÓTH DOMINIK, Balogh (Dombi) Nyári (Pungor P.), Tóth Dávid (Takács P.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Jó iramú, lüktető játékot hozott az első félidő annak ellenére, hogy igazi gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, ám a közönség élvezte a változatos futballt.

A második játékrészben a vendégek birtokolták többet a labdát, két igazán veszélyes szituáció hoztak össze a vépi kapu előtt. Az elsőnél Takács került lövőhelyzetbe, a hátulról érkező Joó szerelte a répcelakiak büntetőt reklamáltak a játékvezetőnél. A 88. percben Tamási maradt egyedül egy felívelés és védelmi kihagyás után 10-12 méterre a kaputól, azonban tiszta helyzetben kihagyta a ziccert. Így aztán a hazai csapaté lehetett a slusszpoén: a 90. percben csereként beállt Szemes húzta meg a bal oldalt, beívelését pedig Kiricsi fejelte a répcelaki kapuba.

A megyei szinten kimondottan élvezetes mérkőzésen a vépi csapat kitartó szurkolói hathatós támogatásával megnyerte a találkozót az esélyesebb Répcelak ellen.

Garics György: Tipikus egygólos mérkőzésen a játékosaim küzdeni tudásának köszönhetően begyűjtöttük az értékes három pontot.

Balassa Péter: Ha egy fiatal egy szórakozóhelyen nem meri leszólítani kiszemelt lányt, akkor az sohasem lesz barátnője. Futballnyelvre lefordítva: ha egy csatár nem hiszi el, hogy képes a kapuba találni, sohasem rúg gólt.

1. Győri ETO 14 9 4 1 2 13 31

2. Debrecen 14 8 1 5 22 3 25

3. MTK 14 7 4 3 23 7 25

4. Videoton 14 7 3 4 20 13 24

5. Bp. Honvéd 14 6 3 5 23 21 21

6. FTC 14 5 6 3 21 18 21

7. Kaposvár 14 5 4 5 15 18 19

8. Diósgyőr 14 5 4 5 11 15 19

9. Kecskemét 14 5 3 6 17 20 18

10. Pécsi MFC 14 4 16 4 14 15 18

11. Újpest 14 14 5 5 19 18 17

12. Haladás 14 4 4 6 18 15 16

13. Pápa 14 4 4 6 13 21 16

14. Paks 14 3 7 4 18 17 16

15. Eger 14 2 5 7 10 22 11

16. Siófok 14 1 3 10 9 27 6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!