Vasi foci

2014.11.27. 11:01

Megyei II - A fordulatos őszi szezont értékelték

Vas megye - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjában 15 edző, szakosztályvezető, technikai vezető, illetve elnök értékelte felkérésünkre az őszi bajnoki szezont.

Török Tibor

1. RUM

Pup András és Somogyi Gábor (edzők): A szezon előtt a dobogós helyezést tűztük ki célul. Sikerült összeraknunk egy nagyon egységes, céltudatos, szép és eredményes játékra képes csapatot. Összességében megérdemeltnek mondható az őszi elsőségünk. A nehéz meccseinken mindig volt olyan, aki extra teljesítménnyel hozta a mérkőzést. A kapustól a támadósorig mindenki megérdemli a dicséretet. Három játékost tervezünk igazolni a télen, kicsit rövid a jelenlegi játékosállományunk. Ilyen szép ősz után tervünk a bajnokság megnyerése. A vezetőség a háttérben komoly munkát folytat, hogy a rumi sportélet továbbra is a megye vezető települései között maradjon. Így, akár a magasabb osztály vállalása is a szemünk előtt lebeghet, de ehhez egy nagyon nehéz tavasz vár ránk. Célunk az, hogy egy komoly felkészüléssel továbbra is ütős legyen a Rum minden ellenfél számára.

2. Kenyeri

Pungor István (játékos-edző): A szezon nem túl jó előjelekkel kezdődött számunkra, három játékosunk is távozott, majd egy elég gyenge felkészülés következett. Szerencsére tudtunk igazolni két fiatal meghatározó játékost (Németh Andor és Horváth Bálint), valamint az ifjúsági csapat egyik tehetséges játékosát (Rajki Gábor) is fel tudtuk hozni a felnőtt csapathoz. Megpróbáltunk a tabella elején végezni, motiváltan futballozni. Kezd beérni a társaság, készen állunk a dobogó bármely fokát elérni. A kiegyensúlyozott teljesítményünkhöz az is kellett, hogy nem hátráltatott minket sok eltiltás, sérülés. A szezon végére adódtak problémák, ugyanis főszponzorunk gondolkodóba vette a folytatást. De bízunk benne, hogy meggondolja magát és megfelelő háttérrel tudunk harcba szállni.

Ősszel a Rum és a Kenyeri volt a két legmeggyőzőbb csapat. A tabella első két helyét elfoglaló alakulat szeptemberben találkozott. Fotó: Unger Tamás

3. Pecöl

Rudolics Norbert (vezetőedző): A vezetők három év után ismét megkerestek, hogy vállaljam el a vezetőedzői és a Bozsik korosztályok szakmai irányításával összefüggő feladatokat. Többszöri egyeztetés után igent mondtam. A vezetőségnek a biztos bent maradás – szám szerűen a 8. vagy azon belüli helyezés volt a célkitűzése. Készítettem egy felkészülési tervet, amiben lényegesen több edzőmérkőzést terveztem mint a megszokott: így hamar meg tudtam ismerni a srácok képességeit. A felkészülés jól sikerült, de maradtak kérdőjelek a csapat összeállításában, mivel nagyon kevés igazolással vágtunk bele az őszi szezonnak. Nagy lökést adott az első fordulóban a Gérce legyőzése, ami a szezon kétharmadáig elég is volt! Sajnálom, hogy a Rumi összecsapáson nem lehettem ott, mert az azt követő időszak a csapat lelkének felrázásából, helyrebillentéséről szólt. Hiányérzetem két döntetlen mérkőzéssel kapcsolatban van (Kenyeri, Szergény), ami négy pont hiányt jelent az elszámolásban! A kapott 31 gól nagyon-nagyon sok, és ezen a téli időszakban változtatnunk kell! Viszont mi adjuk a megye legjobb góllövőjét (Nagy István), aki kompenzálta a kapott gólok statisztikáját. Ő azonban az utolsó mérkőzésen komoly vállsérülést szenvedett. Mielőbbi felépülést, jobbulást kívánunk neki!

4. Gérce-Vásárosmiske

Boros Miklós (elnök): Fő feladatként azt tűztük ki, hogy a bajnokságot nyert csapatot együtt tartásuk, és dobogó közeli helyezést érjünk el. Mindezt úgy, hogy néhány ifjúsági játékosunknak a felnőtt csapatban rendszeres játéklehetőség biztosítunk. Az elért helyezésünk reális, mindössze két vereséggel és három döntetlennel zártuk az őszt és dobogó közelben tudtunk maradni. Hiányérzetünk abban van, hogy a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva lényegesen kevesebb gólt szereztünk, ugyanakkor a védekezésünk összeállt és a legkevesebb gólt kaptuk. Játékosok hozzáállása elfogadható, de az edzéseken való részvételen van még mit javítani. A csapatunk minden egyes játékosa a maga módján hozzájárult a sikeres szerepléshez, helyezés eléréshez; ezzel is eleget téve a szurkolói, a falu és a vezetőség elvárásainak.

5. Ikervár

Horváth József (edző): Legalább az 1-5. hely valamelyikét, de leginkább egy dobogós helyezést tűztünk ki célul az idény előtt. Azonban a sok fegyelmezetlenség és a megannyi sérülés hátráltatott minket. 4-5 meghatározó játékosunkat kellett hosszabb időre nélkülöznünk. Amióta átvettem a csapat irányítását, a hét mérkőzésen 6 győzelem mellett egy vereséget könyveltünk el. Mindenki odatette magát, a hozzáállással sem volt gond, ám az edzéslátogatottság hagy kívánnivalót maga után. A küzdőszellemünket mi sem bizonyítja jobban, hogy több mérkőzésen is emberhátrányból voltunk képesek győzni.

6. Szeleste-Pósfa

Rozmán Róbert (szakosztályvezető): A vezetőség összességében elégedett az őszi teljesítménnyel! A kitűzött cél az 1-5. hely megszerzése volt, ám ez az utolsó mérkőzésen elúszott! A csapat belső tengelyével, a védelemmel elégedettek vagyunk, ám egy gólerős csatárra szükség lenne. Egy jó téli felkészüléssel mindenképp szeretnénk az 1-5. hely valamelyikét megszerezni. Mindkét edző munkájával elégedettek vagyunk, hiszen az ifi csapatunk őszi bajnok lett! A felnőtt csapat pedig igazi csapatként lép pályára, illetve már az nagy eredmény, hogy újra elismeréssel várnak bennünket a bajnok esélyes csapatok.

7. Jákfa

Téttry Péter (elnök): Csapatunknak szezon elején az 5–10. hely megszerzését tűztük ki célul. Ezt teljesítettük. A csapat teljesítményét elfogadhatónak tartja a vezetőség, csak két mérkőzés volt, ami csalódást jelentett. A nyár folyamán több játékos is befejezte pályafutását, helyükre ifjúsági játékosok kerültek. Volt olyan mérkőzés, ahol 11 jákfai születésű labdarúgó szerepelt a csapatban. A szünetben szeretnénk pár játékost igazolni, és akkor megoldódnának a létszámgondjaink.

8. Csénye

Géczi Tamás (elnök): A tavalyi bravúros 3. hely után sajnos 5-6 játékost veszítettünk különböző okok miatt, melyet már csak az utánpótlásból tudtunk pótolni. Nehéz őszünk volt, viszont az élcsapatok is csupán egy góllal tudtak minket legyőzni. Az ősz végére néhány bravúros győzelemmel sikerült a 8. helyre odaérnünk. Ha a tavaszi erősítések sikerülnek, szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán, melyre minden esélyünk megvan.

9. Mersevát

Nagy Csaba (edző): A szezon előtt a 9-12. hely valamelyikét tűztük ki célul, amit maradéktalanul sikerült is teljesíteni. Mivel kevés gólt szereztünk, ezért tavaszra a csatársorban mindenképpen erősíteni szeretnénk. A kilencedik hely megtartása lesz a minimális elvárás a folytatásra. A csapategységünk jó, sportszerű mérkőzéseket vívtunk eddig, ami a kevés sárga és piros lapokból is meglátszik.

10. Ölbő

Lakner Péter (játékos-edző): A tavalyi keretünk egybemaradt, akikhez új játékosok érkeztek. A célkitűzésünk az 5-10. hely valamelyike volt. Ugyan a minimumot teljesítettük, bár jobb lett volna, ha több pontszámmal tudjuk zárni a félévet. Két mérkőzés kivételével a csapat játékával és hozzáállásával elégedettek lehetünk. Ha a helyzetek nagyobb százalékát értékesítjük, akár több pontot is szerezhettünk volna. Munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudtunk mindig ugyanazzal a csapattal kiállni. Volt olyan mérkőzés, amelyen az U21, illetve a felnőtt csapat is 11-11 játékossal, azaz csere nélkül lépett pályára, de tisztességesen helytállt minden játékos. Több mérkőzésen is voltak kiemelkedő teljesítmények, de személy szerint Szengyörgyvári Tibor kapusunkat emelném ki, aki több mérkőzésen is bravúrozott.

11. Püspökmolnári

Sziffer István (edző): Újoncként felkerülve a megyei II. osztályba a biztos bent maradást tűztük ki célul. Mindemellett arra is törekedtünk, hogy többségében továbbra is helyi fiatalok alkossák a csapatott. Ennek megfelelően csak olyan fiatalokat igazoltunk, akik a későbbiekben a felnőtt csapat tagjai lehetnek. Annak ellenére, hogy nehéz sorsolást kaptunk, és csak idővel tudtuk felvenni az új osztálynak a ritmusát, elfogadhatóan zártuk az őszi szezont. Ki kell emelnem a csapatból Varga Miklóst, Horváth Szabolcs II-t, valamint a 16 éves Mihálydeákpál Bálintot, aki kora ellenére alapemberré nőtte ki magát a felnőtt csapatban. Dicséret illeti az ifjúsági csapatott is, mert nélkülük a felnőtt csapat sem tudna eredményes lenni. Több évtizedig volt sportköri elnökünk Varga Lajos, aki most súlyos beteg, a csapat őérte is küzdött ebben a szezonban! Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

12. Sitke

Németh Attila (elnök): A szezonnak úgy álltunk neki, hogy 8 meghatározó játékosunk különböző okok miatt nem állt rendelkezésünkre és a csapat edzője is távozott. Ráadásul csak 3 játékost tudtunk igazolni. A játékos hiány ellenére 4 ponttal többet szereztünk mint a tavalyi bajnokság őszi fordulóiban, de így is 4-5 pont bent maradt a csapatban. A játékosaink hozzáállásával nem volt probléma. Közülük talán a kapuban Viczmándi az, aki átlag felett teljesített. Csapatunk több szempontból is javulásra kényszerül, ezek közé tartozik a védekezés stabilizálása, a támadójáték pontosabb felépítése, és a helyzetkihasználás javítása. A kitűzött cél a bajnokság középcsapataihoz felzárkózni, de ehhez a télen sok munkára lesz szükség. Tavaszra új edzőt szeretnénk, és a játékoskeret felépítését is az ő elképzelései alapján szándékozunk kialakítani.

13. Szergény

Buzás Imre, Szép Tamás (edzők): A célunk egy jó közép csapat kialakítása volt, ám ezt nem értük el több tényező összejátszása miatt: sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, visszavonulások. Jó szellemű csapat szűk kerettel játszotta végig az őszt, dicséret illeti a lelkes és kitartó játékosokat. Az U21-es csapat játékos hiánnyal küzdött, ezen a téren kellene változást elérni. Bízunk a jobb tavaszi szereplésben, és abban, hogy a falusi futball továbbra is tudja szórakoztatni a nézőit.

14. Rábahídvég

Horváth Ernő (edző): Az elért helyezés csalódást okozott az elnökségnek és a szurkolóknak. A szezon előtt eligazolt három játékos hiánya nagy veszteség volt, amit nem tudtunk pótolni. Szeretnénk a szünetben három minőségi játékost igazolni. A cél, hogy a II. osztályban tudjunk maradni. Van egy jó ifí csapatunk, melynek játékosai a kővetkező bajnokságban a felnőtt csapat tagjai lehetnek.

15. Simaság

Csizmazia Gyula (technikai vezető): A bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy reális célként a 8-10. hely valamelyikét céloztuk meg. Az egy győzelmünk és a két döntetlenünk azonban csupán 5 pontot ér. Csapatunk teljesítménye alul maradt a várakozásnak, de az alakulat időnkénti teljesítménye bizakodásra ad okot a folytatáshoz: számos mérkőzésen csak egy-egy góllal kaptunk ki. Edzőváltást nem tervezünk, marad Szabó Sándor játékos-edzőnk. Távozást hivatalosan még egy játékosunk sem közölte, de elképzelhető, hogy valaki csapatot vált. A vezetőség viszont azon dolgozik, hogy megpróbálja egyben tartani az alakulatot. Érkezők lesznek, 3-4 játékossal is tárgyalunk. Cél, hogy az erősítéssel a középmezőnyben zárjuk a bajnokságot. Játékosaink többsége hullámzó teljesítményt nyújtott, pár játékosunk azonban egyenletesen jól teljesített. Németh László, Németh István, Varga Bálint, Varga Dávid és a hat találatig jutó Varga Péter is az utóbbiak közé sorolható.

Kapcsolódó:

Megyei I - A 15. forduló legjobbjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!