Vasi foci

2015.08.12. 14:36

Megyei foci: Minden osztályban megkezdődnek a küzdelmek a hétvégén, november végéig tart a szezon

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban kezdődnek meg a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

Rangadóval (Celldömölk–Vép, Vasvár–Király) és újoncok összecsapásával kezdődik a bajnokság az osztályban. Vasárnap Egyházasrádócon találkozik a helyi együttes a Lukácsháza csapatával.

– A felkészülés jól sikerült, heti három edzéssel és edzőmeccsekkel készültünk a szezonra – mondta lapunknak Bali László, a rádóciak elnöke –, és elégedett vagyok a srácok hozzáállásával. Sajnos, három gólerős támadónk közül Balogh Adrián távozott, Loibenbeck Attila pedig kora miatt kevesebb szerepet vállal, de marad a keretünkben. Érkezett Polgár Bálint és Bali Bálint Ausztriából, Tar Krisztián és Lengyel Bence a Körmend FC-től, valamint Németh Martin Tanakajdról. Elnézve az osztályban a csapatok erejét és játékoskeretét, mi nem a bajnoki címért hajtunk, elsődleges célunk, hogy a vonalat felettünk húzzák meg a bajnokság végén. Hegedűs Attila személyében felkészült, A-licences edző irányítja a csapatot, a tréner remek munkát végzett, felkészülten várjuk a rajtot.

Balogh Adrián (balra), a gólerős rádóciak csatára eligazolt a megyei I. osztályba jutott csapatból. Fotó: Szendi Péter

A Lukácsháza második helyen végzett a Szombathelyi-csoportban, mivel a Táplánszentkereszt nem vállalta a megyei I. osztályt, így az ezüstérmes indulhatott a divízióban. Az egyesületnél a bajnokság befejezése után történt néhány változás, Sántha Szilárd, a csapat trénere szakosztály-vezetőként folytatja. Helyére Bezdi István érkezett, az új szezonra már ő készítette fel a csapatot.

– Nagy változás nem volt a keretben – válaszolta érdeklődésünkre Sántha Szilárd –, ketten, Molnár Krisztián és Szentkúti Péter tanulmányok, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt egy időre abbahagyta az aktív labdarúgást. Mészáros András Balogunyomba, Al-Hersh Ádám Sébe, míg Tar Bertalan Gencsapátiba távozott. Vannak érkezőink is, Marton Zoltán Répcelakról, Baranyai Dávid a Tápláni KSK-tól, míg Kiricsi Dániel és Hajós Kornél Horvátzsidányból igazolt hozzánk. Újoncként egyetlen célt tűztünk ki, szeretnénk biztosan megőrizni a tagságunkat az osztályban.

Megyei I. osztály, 1. forduló: szombat, 17:00: Celldömölk–Vép (Kovács B.), Rum–Körmend (Hittaller). Vasárnap 17:00: Répcelak–Kiswire Szentgotthárd (Szvorda), Rábapaty–Kőszeg (Németh T.), Tápláni KSK–Kemenesalja (Vass I.), Egyházasrádóc–Schott Lukácsháza (Szabó III.), Csepreg–Jánosháza (Takács R.), Vasvár–Király (Tóth R.).

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban két erős csapat csap össze a Söpte–Ják találkozón, de érdekes lesz az átalakult és megerősített Zanat felsőcsatári fellépése is.

Szombathelyi-csoport, megyei I. osztály, 1 forduló: szombat 17:00: Söpte–Ják. Vasárnap 17:00: Szentpéterfa–Torony, Újperint–Tanakajd, Spari FC–Balogunyom, Felsőcsatár–Zanat, Vasszécseny–Gyöngyöshermán, Bozsok–Arborétum-Herény, Honvéd Sé–Táplánszentkereszt.

A Körmendi-csoportban a Rábagyarmat–Rábatótfalu találkozó ígér jó meccset. Körmendi-csoport, 1. forduló, vasárnap 17:00: Csörötnek–Viszák, Szarvaskend–Körmendi Téglagyár, Ivánc–Nádasd, Őriszentpéter–Körmendi VSE, Rábagyarmat–Rábatótfalu, Rábahidvég–Magyarszecsőd, Bajánsenye–Csákánydoroszló.

A Sárvári-csoportban idén 14 csapat mérkőzik meg egymással. A 2014/2015-ös bajnokságot megnyerő Rum vállalta a megyei I-es szereplést, a sereghajtó Rábahídvég pedig átkérte magát a Körmendi-csoportba. Legutóbb pedig a Szergény jelezte, hogy csak a megyei III-as szereplést vállalja. Így a tavalyi 15 csapatos mezőny elviekben 12-esre csökkent, ám a megyei I. osztályból a Bük és az Uraiújfalu ide esett ki, és mivel a megyei III-ból nem lesz feljutó, így az idei szezonban 14 csapat mérettetheti meg magát a csoportban, amely amúgy meglehetősen erősnek ígérkezik. Az első forduló találkozóit vasárnap játszzák. Több pályán is parázs mérkőzésre lehet számítani, mi a Gérce-Vásárosmiske–Ikervár találkozót emeltük ki. Itt a tavalyelőtti bajnokság első két helyezettje, illetve a tavalyi szezon 2. és 4. helyén végző csapata csap össze.

A hazaiak trénere, Haraszti István elmondta, hogy heti két edzéssel készültek a szezonra, de kevés edzőmérkőzést tudtak játszani:

– Lényegében három kupamérkőzéssel hangolódtunk rá a szezonra. A keretünk alakulóban van. Két meghatározó játékosunk távozott, illetve Rácz Róbert visszavonult. Elsősorban az ifi csapatból oldottunk meg a pótlásukat, mindemellett két újonnan igazolt játékosunk is van. Az Ikervár ellen két sérülés hátráltat minket, de így is szeretnénk három ponttal kiszolgálni a hazai közönségünket. Egy győzelem nagy lökést adna a folytatásra.

A vendég együttes edzőjétől, Horváth Józseftől megtudtuk, hogy két edzőmérkőzésen, és egy kupamérkőzésen vannak túl:

– Egyik mérkőzésen sem kaptunk ki, egy győzelemmel és két döntetlennel hangolódtunk rá a szezonra. Három új játékost sikerült igazolni a felnőtt csapatba, akik már be is illeszkedtek; az öltözői hangulat jó, mindenképpen nagy reményekkel várjuk a szezont. Én személy szerint a dobogóra várom a csapatot, ami pedig a Gérce elleni nyitófordulót illeti: nem szeretnénk kikapni.

A Sárvári-csoport, 1. forduló vasárnap 17 óra: Csénye–Sitke, Simaság–Szeleste, Püspökmolnári–Mersevát, Jákfa–Kenyeri, Pecöl–Uraiújfalu, Gérce-Vásárosmiske–Ikervár, Ölbő–Bük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!