Vaskeresztes

2015.10.15. 17:49

Három autót kaptak az orvhorgászokra vadászó halőrök

Vaskeresztes – Halőrzési célra három terepjárót nyertek halőrök.

Budai Dávid

Nagy segítséget kaptak az orvhorgászokra vadászó halőrök. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének három tagszervezete – a Rábapaty és Vidéke Horgász Egyesület, a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület és a Kéthatár-tó Kerkafalva Horgász Egyesület – a Szövetséggel szoros együttműködésben 1-1 Suzuki Vitara típusú terepjárót kapott. A halőri autók egyedi értéke több mint 6 millió forint. A gépkocsik kulcsait V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős államtitkára adta át a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi Horgászturisztikai Központjában. Az államtitkár hangsúlyozta, a halőrök sokat tehetnek azért, hogy hazánk édesvizeinek épségét megóvjuk.

V. Németh Zsolt államtitkár, Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető. Nagy segítséget kaptak a halőrök. Fotó: Szendi Péter

Elhangzott, jövő januárban egy több évtizedes vita végére kerül pont. A kormányzat a horgászok mellé állt és ezért megtiltják a természetes vizeken a kereskedelmi célú halászatot. Úgy vélik, a horgászat messze nagyobb gazdasági hasznot hoz, mint a halászat. Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke elmondta jelenleg egyesületük több mint öt és félezer tagot számlál. ami a tavalyi évhez képest 710 fős növekedést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!