Vasvár

2013.03.25. 11:12

Önkéntes Pont jött létre

A vasvári kistérségben 13 millió 919 ezer forint uniós támogatást nyert az Önkéntesség elterjesztése című pályázati program.

Merklin Tímea

A pályázatot az Új Széchenyi Terv keretében írták ki, résztvevője a  Vasvár és Térsége Cigány Érdekvédelmi Egyesület és Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete alkotta konzorcium volt.

A projekt keretében Önkéntes Pontot működtetnek január 1-óta Vasváron Járdányi Professzor u. 5 sz. alatt. Ugyanitt működik az Önkéntes klub is heti rendszerességgel.

A klub keretén belül gyerekfoglalkozásokat tartanak. Kisgyerekeknek Ringató-t heti rendszerességgel. Nagyobb gyermekeknek kézműves foglakozásokat, mesedélutánokat, fejlesztő játékprogramokat szerveznek a projekt keretében.

Ringató foglalkozásokat is tartanak hetente az Önkéntes Klubban (Fotó: Bozzai Lajos)

A projektnyitó rendezvényen százhúszan vettek részt. Ezen a rendezvényen is arra törekedtünk, hogy népszerűsítsük az önkéntességet. A szereplők, fellépők mind amatőrök voltak, akiktől azonban nagyon profi előadásokat láthatott, hallhatott a nagyérdemű közönség. Fellépett többek között a Vasvár Brass Band, a Kánya duó, a tűzoltók közül erre az alkalomra verbuválódott egy tánccsoport  tudjuk meg Bozzai Lajostól, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökétől.

Természetesen az egyik fő feladata a projektnek, hogy az önkénteseket és a munkát adó intézményeket összehozza. Az eddigi zord időjárás ellenére elindultak az ilyen jellegű kezdeményezések is. Az Önkormányzati Tűzoltóságon egy lelkes önkéntesekből álló csapat, belső munkálatokat végzett: szigeteltek, festettek, járólapoztak.

A jó idő beköszöntével el fogják kezdeni a külső munkákat is - szintén önkéntes alapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!