Vasvár

2013.07.26. 12:23

Kiváló eredmény külföldön

Vasvár - A 13 éves Kérges Dorottya a Vasvári Zeneiskola növendékeként indult a lettországi Siguldában megrendezésett nemzetközi versenyen, ahol kiemelkedő, II. helyezést ért el.

Merklin Tímea

Dorottya furulyásként már évek óta rendszeresen megméretteti magát különböző regionális és országos versenyeken, ahol mindig szépen szerepel.

A regionális versenyek arany- és nívódíjai mellett a  lány a háromévenként megrendezett Országos Czidra László Furulyaversenyen 2010-ben első, 2013-ban második díjat kapott. Hazai eredményessége vetette fel az iskolavezetés részéről azt a szándékot, hogy nemzetközi színtéren is kipróbálja magát. A nemzetközi hangszeres versenyek között az ő korosztályának meghirdetett lehetőség alig akad, ezért is volt nagyszerű a siguldai felhívás, amely a zeneiskolai korosztály számára szólt. Mivel sem az iskola, sem a család anyagi körülményei nem tették lehetővé a nevezés és kiutazás anyagi megvalósítását, ezért a család nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy Dorottya pályázatát a Tehetséghidak program támogatásra érdemesnek találta. Egyetlen magyar nevezőként indult Dorottya a versenyen, akit ketten kísértek el: zongorakísérőként bátyja, Barnabás, aki itthon a Zeneakadémia első éves zongoraszakos hallgatója, valamint édesapja, aki egyúttal a kislány felkészítő tanára is volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!