Vasvár

2013.10.17. 09:02

Ha áradna a Rába...

Vasvár - Az önkéntes alapon szerveződött Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport esküt tesz és elvégzi a rendszerbeállító gyakorlatot szombaton Vasváron.

A gyakorlat során megoldandó feladatokat a Rába áradása köré építették.

A rövid idő alatt lehullott csapadék miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállásra számítanak a folyó Vasvári Járást érintő szakaszán. Az emberi élet és az anyagi javak megóvása érdekében aktiválják a Hegyhát Mentőcsoportot. Feladatai között szerepel a lovas felderítő egység segítségével táborozó gyermekek kimenekítése az árvíz által veszélyeztetett kempingből, védtöltés építésével lakóingatlanok, istállók bevédése, haszonállatok kimenekítése. Ezen felül a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság bevonásával műszaki mentési, és tűzoltási gyakorlat végrehajtására is sor kerül.

A Hegyhát Mentőcsoportot a gyakorlat során is bizonyító lovas felderítő egysége teszi különlegessé. Segítségével olyan területeket is képes megközelíteni, melyek a járművek számára már nem elérhetők. Ezáltal hatékonyabbá válik a kutatási-mentési feladatok végrehajtása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!