Vasvár

2013.12.09. 15:02

40 köbméter fa szociális célra – igényelni kell

Vasvár - Negyven köbméter szociális célú tűzifa vásárlására kapott jogosultságot a vasvári önkormányzat a Belügyminisztérium döntése alapján.

Merklin Tímea

A szociálisan rászoruló családoknak, egyedül élő személyeknek vissza nem térítendő természetbeni támogatásként adhatja a fát az önkormányzat a készlet erejéig. A tűzifa támogatáshoz kérelmet kell benyújtani – december 15-éig – a Vasvári Közös Önkormányzati Hivatal Szervezési, Jogi és Igazgatási Osztályára.

A rászorultságot megvizsgálják, különös tekintettel vannak a három vagy több gyereket vagy beteg gyereket nevelőkre, a fogyatékkal élőkre vagy ápolásra szorulókra. A támogatás egy idényben egyszer adható, kivéve ha kihűlés vagy fagyhalál veszélye forog fenn. E veszély fennállásakor a kérelmezési eljárást a Szociális és Gyermekjóléti Központ családgondozója is indíthatja. A tűzifát január 10-ig az önkormányzat szállíttatja házhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!