Vasvár

2015.05.13. 15:47

Ökoparkot, taposót avattak az iskolaudvaron

Vasvár - Átadták szerdán a Sejber Mihály alpolgármester tervezte Ökoparkot és száraztaposót a Kardos László Általános Iskola területén.

Merklin Tímea

A park a gyerekek számára a természetközeli, egészséges életmódot hirdeti. Amint az igazgatónőtől, Sejberné Szabó Marianntól megtudtuk, a Kneipp-módszert szeretnék népszerűsíteni. Nem ez az első elem az udvaron, hiszen már ültettek gyógynövényeket, minden felsős osztály gondoz egy háromszor három négyzetméteres kis területet.

A park az iskolának nem került semmibe, ugyanis felajánlásokból alakították ki. Sejber Mihály terveit Varga Szabolcs kivitelezésében láthatjuk, miután gondosan kiválogatták a bányában a különböző méretű köveket, zúzalékokat, amelyekkel beszórták a csigavonalú, mezítlábas sétára érdemes taposóút szakaszait.

A gyerekek birtokba vették a parkot. Az átadáson: Majthényi László megyei elnök, Sejberné Szabó Mariann iskolaigazgató, Németh Éva ökoiskola felelős, Tóth Balázs polgármester és Sejber Mihály alpolgármester. Fotó: Merklin Tímea

Hat vállalkozó ajánlotta fel a padokat, amelyeket már birtokba is vettek a gyerekek. Az igazgatónő arra kérte őket, hogy vigyázzanak a parkra, hogy ugyanilyen szép maradhasson a következő évfolyamoknak is.

Majthényi László megyei elnök arról beszélt a diákoknak az avatáson, hogy régen a kolostorokban, udvarházakban hoztak létre fűszerkerteket. A növények egy részéből jó teát lehet készíteni, egy másik részük az ételeinket ízesíti, a mentafélék és a citromfű pedig nyáron jeges limonádékba való.

Tóth Balázs polgármester azt mondta, a park olyan szép, mintha uniós pályázatból létesült volna. Nagy öröm, hogy Vasváron most már ilyenre is büszkék lehetünk, mert a várost meghatározza, hogy milyen szellemiségű az iskolája.

Ez az intézmény pedig törekszik arra, hogy megőrizze a régiek tudását, amely ma is, a jövőben is hasznos lesz az egészség megőrzése, helyreállítása szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!