Vasvár

2015.08.31. 12:09

Kupuszinai látogatók Vasváron

Vasvár - Híd épül a Hegyhát központja és a vajdasági Kupuszina között, augusztusban kulturális delegáció járt Vasváron, a napokban újabb delegáció érkezik a városba.

Bakos Ágnes

Több vasvári intézmény, az önkormányzat, a rábahídvégi tájpark, a Rába melletti csárda és más segítők is kivették a részüket a vajdasági küldöttség fogadásából. A kulturális delegáció tagjait Gyöngyösi Zsuzsa, a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár vezetője látta vendégül.

- Szállásuk a Csodaszarvas Tájparkban volt. Húszan érkeztek összesen: az ottani iskola fúvószenekara, a karnagy Csikos Sándor igazgató úr, és Csikos Éva tanárnő, valamint két rétessütő asszony Fridrich Teréz néni és lánya, Váczi Erzsébet sorolta a könyvtár igazgatója. Jól érezték magukat a vajdaságiak: például íjászat és drótkötélpályázás volt a program a Csodaszarvas Tájparkban. Már viszonozták a látogatást a vasváriak, egy kisebb küldöttség:

- Három vasvári lánnyal vettünk részt még augusztusban a kupuszinai József Attila Általános Iskola táborában. Drimmer Júlia, Tóth Hanga és Németh Noémi Evelin volt a vasvári küldöttség tagja. Csapatversenyekben, zombori fürdőzésben, szalonnasütésben vettünk részt. Közös éneklésben a Páva-díjas kupuszinai Csizmadia Annával, a zombori István napi felvonulásban és még sok érdekes programban volt részünk a táborban - vette sorra Gyöngyösi Zsuzsa.

A napokban folytatódik a híd- illetve kapcsolatépítés:

Szeptember első hetében az általános iskola júniusi látogatását viszonozzák a kupuszinai gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!