Rukkola

2018.06.16. 10:00

Az igazi all inclusive nyaralás

Ma az „a” betű is felkerül a táblára a „káció” elé. Kezdődik a nagy szabadság. Már akinek.

Nagy Ildikó

A szülők többségének ugyanis nagy fejtörést okoz, mi legyen a gyerekkel szeptemberig. Gondolom, sok családban kikerült már a hűtőszekrényre az Excel-táblázat: kétszer egy hét tábor, egy hétig otthon marad apa, egy hétig anya, egy hét együtt otthon, egy hét nyaralás – és még mindig marad fehér rubrika bőven. Szerencsések, akik a nagyszülőkre bízhatják a gyerekeiket. Nem kell gondolkodni a napi menün, izgulni, hogy a tízéves meg tudja-e melegíteni az ebédjét a mikróban, bezárja-e az ajtót, ha kimegy az utca végébe focizni. Egy fitt, városi nagyi főnyeremény, de az igazi bónusz – főleg egy városi gyerek számára – a falun élő nagymama és nagypapa. Mert ha kakaskukorékolásra ébred, a nagyi frissen sütött kalácsra kent ribizlilekvárral kopogtat be reggel a szobába, miközben a papa izgatottan csomagolja a horgászbotokat, hogy aztán egy kékre mázolt csónakban ringatózva lessék-várják a nagy fogást, a gyereknek eszébe sem jut az okostelefonja. Aztán a déli harangszóra elkészül a borsóleves és a túrós palacsinta, ebéd után a fűzfa alatt lehet bóbiskolni, estefelé ki lehet biciklizni a határba, és bámulni a földeken forgolódó kombájnokat. Minél több gyereknek, szülőnek és nagyszülőnek kívánok ilyen vakációt. Mert ez az igazi all inclusive nyaralás. Mindenkinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!