Vép

2014.11.12. 10:06

A könyv mindenkié Vépen

Ha van időd egy program kezdetéig, ülj le, és olvass! Ha séta közben megpihennél, ülj le, és olvass! Erre hív a vépi művelődési ház előtti könyvkalitka, amely rejtvényfüzetek, mesekötetek és egyéb olvasnivalók mellett még egy Bibliát is rejt.

Simon Erzsébet

- Erdélyi testvérvárosunk, Tasnád mellett, Nagykárolyban, a Károlyi kastélyparkban láttam egy oszlopon álló, madáretetőhöz hasonlatos kis kalitkát, amelyben az eleség helyett különféle könyvek hevertek. Aki arra járt és megpihent, egyet-egyet a kezébe fogott, belelapozott, majd visszatette a helyére. Megtetszett az ötlet, gondoltam, a felújított kultúrházunk elé mi is készíthetnénk egyet, illene oda – meséli Kovács Péter polgármester.

Kovács Péter polgármester ötlete alapján készült el a könyvkuckó (Fotó: Simon Erzsébet)

A gondolatot tett követte, ma ott áll az egyik pad mellett az üvegajtós fakalitka. A felirata arra biztat, hogy akinek van egy kis ideje, emeljen ki belőle egy kötetet, és olvasson. Aztán persze majd tegye vissza, hiszen mások is érdeklődhetnek iránta. A többi között egy Vépről szóló bédekker, és egy Biblia is megbújik a kuckóban. Időnként majd cserélik a könyveket, ahogy a vízhatlan borítású, a házikóra függesztett helyi önkormányzati havilapot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!