Vép

2014.11.07. 19:15

Libazsíros jutalomfalatok - Egy valódi szárnyassal is találkozhattak az ünneplő óvodások Vépen

Vép - Hagyományosan libazsíros kenyérrel és maguk készítette lámpásokkal ünneplik a Márton-napot a helyi óvodások és a szüleik.

Simon Erzsébet

„Száz liba egy sorba/ mennek a tarlóra"– szólt a nóta a művelődési házban péntek késő délután, ahol játékosan feleseltek egymásnak kisfiúk és kislányok. Úgy hallatszott a mondóka, mintha libák harsogtak volna. Pedig csak a Vadvirág Művészeti Óvoda Csillagvirág csoportja lépett népi rigmusokkal a színpadra. Majd Takács Józsefné, az óvoda vezetőjének köszöntője után Szalai Katalin helyettes elevenítette föl a népes közönség előtt a Savariában született Márton történetét.

Pék Mercédesz és Nagy Anna Róza is alkottak péntek délután (Fotó: Tímár Gergely)

A lurkók és a vendégek ezúttal is találkozhattak egy valódi libával, amely nem fehér, hanem szürkés színű volt. A szárnyast egy biciklihez kötött, nemzetiszínű szalagokkal díszített kis utánfutón, ketrecben hozta a felújított kultúrházba a gazdája, Kiss Tamás. A műsort követően a gyerekek és a szüleik kézműves foglakozáson vettek részt, ahol az óvónők vezetésével lámpásokat, ludacskákat készítettek. Munkájukat libazsíros kenyérrel és teával honorálták a szervezők. A sötétség beálltával a gyerekek meggyújtották kis lámpáikat, és elindultak a művelődési háztól a templomkertig, hogy megmutassák, nemcsak mókázni, énekelni tudnak, hanem libasorban vonulni is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!