Vép

2014.11.30. 15:35

Tehetséges fiatalokat támogatnak

Vép - A Tudás Fája Közalapítványt tizenöt évvel ezelőtt hozta létre a település önkormányzata. Tehetségeket támogatnak.

Cseszkó Tamás

Molnár Krisztina, az alapítvány elnöke elmondta, az alapítvány célja a tehetséges általános iskolai tanulók támogatása.

– Vannak, akiket segítünk eljutni egy-egy versenyre, másoknak pedig a nyelvvizsgaköltségeikhez adunk támogatást – meséli az elnök, hozzátéve, hogy az alapítványt több vállalkozó támogatja, de várják az 1 százalékos felajánlásokat, és papírgyűjtésből is van bevételük. – Az idei évben kulturális körutazást szervezünk, amelynek első állomása Kovács Kati önálló estje, de decemberben érkezik Nótár Mary is.

Az eseményen sok érdeklődő vett részt. Gagyi Levente, a Vas Megyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében az alapítvány munkáját méltatta. Szavai szerint a programok nem jöhettek volna létre a vépiek maximális támogatása nélkül.

– Így erősödött a közösség, így szilárdult az emberek közötti kapcsolat – emelte ki a képviselő, hozzátéve, hogy az alapítvány által szervezett programok hozzájárulnak a település gazdag múltjának, hagyományainak megőrzéséhez is. Gagyi Levente bejelentette, az általa vezetett bizottság pénzügyileg is támogatja az alapítványt.

A képviselő beszédét követően Kovács Kati lépett színpadra, aki korát meghazudtoló módon rázta fel a közönséget az ismert slágereivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!