Vép

2016.03.18. 17:04

A gyermekeket védik - A vépi Gyermekjóléti Szolgálat megtartotta éves szakmai tanácskozását

Vép/Bozzai - Több a veszélyeztetett gyermek, mint ahány családot gondoztak tavaly. A megváltozott jogszabály miatt nehezebb észrevenni, ha baj van.

Budai Dávid

A Gyermekjóléti Szolgálat megtartotta éves szakmai tanácskozását. Kiderült, tavaly 45 hátrányos helyzetű és 14 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket regisztráltak Vép és Bozzai településen. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt 77-en vették igénybe.

Fotó: Györe Zoltán

Összesen 19 családot gondozott a tavalyi évben a családgondozó, a veszélyeztetett gyermekek száma azonban ennél magasabb, hiszen sok családban több gyerek is él. A jelzőrendszer tagjai, vagyis a helyi iskola, óvoda, házi gyermekorvos, védőnők, rendőrség feladata továbbra is a veszélyeztetettek észlelése, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat feladata pedig a megfelelő ellátáshoz juttatásuk.

Kovács Péter polgármester hangsúlyozta: továbbra is az a cél, hogy mielőbb észrevegyék, ha valahol gond van. Dr. Garda Károly gyermekorvos azt kifogásolta, hogy a megváltozott jogszabály miatt már nincs egység és jogi kapcsolat a védőnők és a gyermekorvos közt. Emiatt nehezebben lehet észrevenni a pszichoszociális problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!