Ünnep, Joskar-Ola, ajándék

2017.12.24. 12:30

Majdnem száz családnak jutott tartós élelmiszerekből összeállított csomag

Nagyszabású lett az idei közös lakótelepi karácsony a Joskar-Olán, hiszen a Joskar-Ola Alapítvány 92 rászoruló családnak tudott segíteni az ünnep alkalmából.

Bakos Ágnes

A Bercsényi iskola diákjai adtak ünnepi műsort a lakótelepről összegyűlt ünneplőknek. Fotó: Joskar-Ola Alapítvány

Nyolcvan csomagot a jóléti alapítványtól kaptak, a szervezet az önkormányzati támogatásokat osztotta szét a város civil szervezetei között. Tizenkettő csomagot pedig maguk gyűjtöttek és állítottak össze, mondta el Bakos Ildikó, az alapítvány elnöke. December elején az egyik nagy-áruházban kértek és kaptak segítséget.

A Bercsényi iskola diákjai adtak ünnepi műsort a lakótelepről összegyűlt ünneplőknek. Fotó: Joskar-Ola Alapítvány

Hogy ki kapjon csomagot, mely családokhoz jusson el a segítség, azt ajánlások alapján döntötték el, egyeztettek a társasházak közös képviselőivel, óvodavezetőkkel, iskolaigazgatóval – sorolta az elnök.

Az ajándékátadásra ünneplőbe öltözött a Bercsényi Miklós Általános Iskola aulája, az iskola diákjai és felkészítő tanáraik pedig karácsonyváró műsorral készültek a lakótelep összegyűlt lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!