nyeremény

2019.08.24. 07:00

Ajándékok és mesék a VN-standnál

Kis huszárok kis hintóval hozták tegnap a kis közönség egy részét mesét hallgatni a Kalandvárban berendezett Vas Népe standra, ahol sok játék és nyeremény is várja a gyerekeket.

Merklin Tímea

Rengeteg ajándékkal készültünk. Aki regisztrál valamelyik ügyességi játékunkra, már nyert is: golyóstollat, frizbit, szappanbuborék-fújót, felfújható vízilabdát vagy valami mást. A kétméteres nyugágyban fényképezkedhetnek a gyerekek, de lehet a vendégeinkkel is közös fotókat készíteni. Tegnap Szájer Anasztázia őrvezető, a 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa ült az aprónépek elé a nyugágyba mesélni. Nem volt elég hallgatni őt, mert interaktív módon állt elő a történet, együtt kellett vele gondolkodni és számolni. Aztán elmondta, hogy már kiskorában is eléggé fiús volt, szeretett kúszni-mászni, fára kapaszkodni, felnőttkorában pedig szerette volna megmutatni, hogy egy nő is tud bátor és erős lenni nehéz helyzetekben. A Magyar Honvédségnél egy neki tetsző világba csöppent, ahol mindezt megmutathatta és bizonyíthatta. Hosszú évek tapasztalata most már, hogy a kollégáival nemcsak a munka köti össze, hanem bizony a sok szabályból alkotott rend és fegyelem körülményeiben is szeretet, barátság, együttműködés, megértés is van közöttük, ezért soha egy percre sem bánta meg, hogy katona lett. A mese végén pedig az álmélkodó apróságok mindegyikének a kezére neonos láthatósági karkötőt csattintott, sorban álltak érte a kicsi, papírsisakos római katonák is.

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornásznő, aki tavaly olyan sérülést szenvedett (belerúgott a korlátba, és letörött a lábujjából egy csontdarab), hogy még nem tudja, mikor térhet vissza versenyezni, a gyógyulás meséjét hozta. A sebzett oroszlánról szólt, és arról ki segít az állatok királyának, ha tövis ment a lábába. Maga a könyv is kedves emlék számára, tavasszal kapta kolléganőnktől, Horváth Erikától, amikor egy nagyobb cikket írt róla a Vas Népében. Bogi most az ötödik műtétre vár, hogy kivegyék a lábából a csavart, utána már csak a csontosodáson múlik minden…

 

Mindkét mesemondónk nagyon izgult, ahogy a többi vendégünk is várja már a gyerekekkel való találkozást. Ma (szombaton) 16 órakor Köcse Tamás, az Országos Mentőszolgálat Vas megyei vezető mentőtisztje és Gál Boglárka mentőtiszt, 16.30-kor Balogh Eszter tűzoltó főtörzsőrmester, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője mond mesét. Holnap 16 órakor Somogyi Zoltán, a Vas Megyei Vadászkürt Egyesület alapító tagja, majd Vass Lajos ÖMT főhadnagy és Németh Mercédesz őrmester, az MH 83. Popp Emil Területvédelmi Zászlóalj katonái jönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!