tűzeset

2019.12.16. 17:57

Kigyulladt egy kisház a szombathelyi Parkerdőben

Hétfőn késő délután egy kigyulladt kisházhoz riasztották a szombathelyi tűzoltókat.

Horváth Balázs

A Parkerdő szombathelyi és séi része között egy kiskertben álló, állandó lakásra használt ház kályhájanak kéménykivezetése mellett gyulladt meg a szigetelés, amit az egyik ott lakó már nem tudott eloltani, ezért riasztották a tűzoltókat, akik három járművel vonultak a helyszínre. A tűzoltók megérkezéséig a lakók egy gázpalackot már kihoztak az épületből, így ebben nem esett kár, de a kisház lakhatatlanná vált. A tüzet gyorsan megfékezték.

Fotó: Horváth Balázs

Az épület egy viszonylag nehezen megközelíthető helyen volt, a kis földutak teljesen feláztak, nagy sár volt a környéken, ez nehezíti a mentést ilyen esetekben. További nehezítő körülmény, hogy ez a terület zártkerti övezet, így nem vonatkoznak rá azok a szabályok, amik a lakóingatlanokra, tűzcsap is viszonylag távol található.

Több út kapuval és lakattal le van zárva, egy esetleges tűznél emiatt lassabban tudnak a helyszínre érkezni a tűzoltók is. Ennek ellenére több épületet állandó lakásnak használnak a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!