Felújítás

2021.12.06. 14:11

Átadták a megszépült Ostffy Mihály teret Celldömölkön

Befejeződtek az evangélikus templom előtti Ostffy tér közösségi térré alakításának munkái. Tegnap az istentisztelet után avatták a város új ékességét.

Tóth Kata

Fotó: © Cseh Gábor

Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület néhány éve a templom körül fákat kidöntő vihar után kezdte keresni a lehetőségeket, hogy közösségi térré fejlesszék az Ostffy teret. A Vas Megyei Önkormányzat civil programokra kiírt pályázatából nyert 250 millió forintos támogatást Celldömölk, ebből a Helyi Akciócsoport 60 millió forint támogatásra javasolta az egyesület pályázatát. Az átadón elnökük, Marics Sándorné mutatta be a létesítményt. A Baross utca oldalán elkészült huszonegy parkoló, a tér délkeleti részén hat parkolót építettek, járdarendszer épült.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke századokon átívelő időutazásra hívta a jelenlévőket egyháztörténeti, gazdasági kitekintéssel Kiscell, Nemesdömölk és Pórdömölk vonatkozásában is. Fehér László polgármester is történeti visszatekintéssel készült: a dömölki településrészről beszélve a középkortól a törökdúláson át jutott el 1744-ig: akkor adta át Ostffy Mihály a templomot. Szemerei János evangélikus püspök áldotta meg a megújult teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!