Felújítás

2022.01.30. 17:55

A Vásárcsarnok környezetének kialakítására is megvan a pénz, mégsem álltak még neki a munkálatoknak

A felújításhoz szükséges összeg régóta rendelkezésre áll, a munkának folynia kellene a Vásárcsarnok környékén – jelentette ki a helyszínen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

VN

Fotó: © Cseh Gábor

Mint mondta, azért ment a helyszínre, hogy kérdéseket intézzen Szombathely baloldali vezetéséhez, akik kettős hazugsággal vezetik félre a város lakóit. Az első az, hogy a kormány magához vette Szombathelytől az iparűzési adó felét. A második, hogy elvonta az adót, és nem adott érte kompenzációt. – A kormány tavaly nyáron döntött, és javaslatomra 1 milliárd 205 millió forintot nyújtott Szombathelynek. 905 millió már tavaly szeptemberben megérkezett az önkormányzat számlájára. Ebből 220 milliót a Vásárcsarnok környezetének kialakítására, a parkolók megújítására ítélt meg a kormány. Megoldandó a feladat, mégis csak kifogások vannak.


Sátory Károly, a körzet képviselője számára is érthetetlen a késlekedés. – Egy munka akkor teljes, ha megújul egy épület és a környezete is. Dr. Hende Csaba lobbijának köszönhetően célzottan érkezett kormányzati pénz. Felháborító, hogy mégsem történik semmi.

 

Forrás: © Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!