Elismerés

2022.01.08. 07:50

Dr. Grasselly Magdolna lett az Év vasi embere 2021 választás közönségdíjasa

Huszonnegyedik alkalommal hirdette meg Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület az “Év vasi embere” választását, hogy elismerjék, aki 2021-ben a legtöbbet tette megyénkért.

vaol.hu

Dr. Grassely Magdolna megnyugtató személyisége sok édesanyának meghatározó

Fotó: Cseh Gábor

A jelöltek közül immár ötödik alkalommal választhattak közönségdíjast, a szavazás pénteken éjfélkor járt le. Vas megye hivatalos közösségi oldalán közölték, hogy végül a szavazatok alapján Dr. Grasselly Magdolna lett az Év vasi embere 2021 választás közönségdíjasa. Az oklevelet majd a Megyeházán személyesen adják át.

 

Dr. Grasselly Magdolna

 

Orvosdoktori diplomáját 1978-ban Szegeden nyerte el, azóta a Markusovszky Kórház Gyermekgyógyászati Osztályán, 1984 óta Koraszülött Intenzív Részlegén dolgozik. A koraszülött részlegen sokat tanult. Látta, milyen munka folyik itt annak érdekében, hogy ezek a gyerekek túléljék a nehéz időszakot, kikerüljenek az intenzív részlegről. Emiatt választotta ezt a területet. Az idegrendszeri károsodásokat korán kell felismerni, és akkor időben lehet kezelni. Sajnos lehetséges, hogy a hazaadáskor a gyermeknél még nem látnak idegrendszeri eltérést, viszont a későbbiekben jelentkeznek a maradványtünetek. Fontos a koraszülöttek és az érett újszülöttek utógondozása. A gyermeki agy az első életévekben, fogékony és képlékeny és sokkal inkább tanítható, mint a későbbi életévekben. Az utógondozás lehetőséget nyújt arra, hogy időben ismerjék fel a fejlődésben, a mozgásban való elmaradást, így időben tudják kezelni is őket. 

 

Koraszülöttek fejlődésneurológiai gondozóját 1983-tól vezeti. Ha eltérést észlelnek az utógondozás során, akkor megkezdik a szükséges neurohabilitációs tréninget.

 

Jelölésének aktualitása: 10 éves a szülők által alapított, jól prosperáló "Zseboroszlán" közhasznú alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke.  Sok millió ft. eszközt és műszert  jutott a Koraszülött Osztálynak. Az alapítvány nagy súlyt fektet a kezeltek életpályái nyomonkövetésére, a sorstársakkal való kapcsolattartásra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!