Tavaszi szezon

2022.01.04. 20:00

Munkában a Haladás - Megkezdte rövid felkészülését a zöld-fehér csapat (fotók)

Megkezdte a felkészülést a hó végén kezdődő tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Pörgős edzésen vettek részt a vasiak. Jobbról: Bosnjak, Horváth, Tóth-Gábor, Csilus Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hétfő reggel újra benépesült a Szombathelyi Haladás öltözője. A bajnokság negyedik helyen álló vasiak a háromhetes pihenőt követően ismét edzésbe álltak – a játékosok jó állapotban tértek vissza, már csak a szünet alatt egyénileg elvégzett munkának köszönhetően is. 

 

 

Fél tízre érkeztek, majd a szakmai stáb eligazítását követően a konditerem felé vették az irányt. A súlyzók emelgetése után 11 órakor aztán az Illés Akadémia műfüves pályáján kezdetét vette az idei esztendő első edzése. A játékosokon látszott, hogy élvezték a futballt, jó hangulatban telt a kétkapus tréning. 

 

 

Nem volt ott az edzésen a tavaly nyáron Budafokról igazolt Romic Danijel, a védővel szerződést bontott a klub. A 28 éves futballista bajnoki-mérkőzésen egyszer volt kezdő, négy alkalommal pedig csereként szállt be az őszi szezonban. A Haladás egyébként magyar és külföldi csapatok ellen is vív felkészülési mérkőzéseket, és néhány napot a horvátországi Umagban is edzőtáborozik, ahol összecsap a horvát bajnokság harmadik helyén álló NK Osijekkel is. 

 

 

– Az első edzésen a ráhangoláson volt a hagsúly – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – A fiúk rendesen, jó hozzáállással dolgoztak, jó tempóban, pörgősen futballoztak, nyilván a minőségen még javítanunk kell – de nem is az első tréningen kell brillírozni. Elsőre mindenképpen jó volt ez az edzés. A héten kedden, szerdán és csütörtökön napi két edzést vezénylek, pénteken pedig egyet, majd szombaton Zsámbékon (Monori Norbert korábbi csapata) a helyiek műfüves pályájának avatóján lépünk pályára. Mivel rövid a felkészülési időszak, ezért nincs olyan, hogy egyik héten a fizikai munkára fektetjük a hangsúlyt, a másikon technikai, taktikai feladatokra. Komplex felkészülésünk lesz, a kettőt párhuzamosan fejlesztjük. Ami a játékosállományt illeti, lesznek érkezők és távozók is, olyan játékosokat szeretnék igazolni, akik a támadójátékot támogatni tudják. Ha három játékost sikerülne szerződtetni, már nagyon elégedett lennék. 

 

 

– Nagyon gyorsan elment ez a három hét, de szó se róla, rám fért a pihenés – mondta Mocsi Attila, a zöld-fehérek U21-es válogatott védője, majd így folytatta: 

 

 

– Decemberben a szüleimnél voltam Szlovákiában, aztán Budapesten is jártam, más, távolabbi úticél most nem fért bele. Nem álltam le teljesen a mozgással, az egyéni edzésterv mellett a labda is előkerült, lábteniszeztem, de persze már hiányzott a futball. Ma pedig belecsaptunk a lecsóba, nem mondom, elsőre kemény volt az edzés. Pláne, hogy az utóbbi napokban betegeskedtem, de remélem, a folytatásban is tudok készülni, nem kell kihagynom edzést. Nekünk, játékosoknak jó, hogy ilyen rövid a felkészülés, és hogy pár hét múlva már újra bajnoki mérkőzést játszhatunk. Jó az is, hogy első osztályú csapatokkal is játszunk a felkészülés során, hiszen ezek a találkozók megmutatják, hol járunk, hol tartunk. Persze az edzőmeccs csak edzőmeccs, a bajnoki lesz majd a lényegesebb. Ami a tavaszi célokat illeti, természetesen akkor lennénk maximálisan elégedettek, ha az első két, feljutó pozícióban végeznénk. De reálisan nézve vannak nálunk erősebb játékoskerettel rendelkező csapatok – így ha az első négy hely valamelyikére odaérünk, szerintem már elégedettek lehetünk. 

 

 

A Szombathelyi Haladás téli felkészülési programja, január 8., 11.00: Zsámbék–Haladás. 14., 15.00: Haladás–TSV Hartberg (osztrák). 15., 11.00: Haladás–Nagykanizsa. Január 17-22. Horvátország, Umag, edzőtábor. 18., 15.00: Haladás–NK Alumunij (szlovén), 20., 15.00: Haladás–NK Osijek (horvát). 

 

 

A bajnokság pedig az idén meglehetősen korán, már ebben a hónapban, január 30-án folytatódik. A Haladás a tavaszi első fordulóban 13 órai kezdettel az ETO FC Győr vendége lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!