Jótékonyság

2022.02.26. 11:37

Háború Ukrajnában: megmozdult Vas megye, érkeznek az adományok a helyszínekre - frissítve

Vas megyében folyamatosan gyűjtik az adományokat az Ukrajnából, Kárpátaljáról hazánkba menekülők számára.

vaol.hu

Forrás: Mónus Márton / MTI

Vasvár 

 

 

Sikerrel zárult a vasvári  Gergyéné Szakály Georgina gyűjtőakciója. Közösségi oldalán köszönte meg a segítséget: 

 

- Örömmel írom, hogy ma 13: 30 órakor Zalaegerszegen átadtuk az adományokat Bettiéknek. Versenyt futottunk az idővel, mert 13:00 óráig jeleztem a gyűjtést.Nekik közben pedig korábban kellett indulni a tervezettnél. Hosszú út áll előttük. Bepakoltunk, s éppen annyi hely volt még, hogy befért a gyűjtésnek az a része, amit Tiszabecsre szántunk - áll a bejegyzésében. 

 

 

Szombathely 

 

Hende Csaba országgyűlési képviselő hivatalos közösségi oldalán tájékoztat, hogy a szomszédunkban háború van és sokan menekülnek. Cselekednünk kell és segíteni, így a Fidesz és a KDNP adománygyűjtést szervez az Ukrajnából, Kárpátaljáról Magyarországra menekülők számára.

 

Amennyiben segíteni szeretne, az élelmiszer- és ruhaadományait várjuk a Fidesz Irodában (Szombathely, Szent Márton utca 10.) hétköznap 9.00-16.00 óra között - áll a bejegyzésben. 

 

 

Körmend

 

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője hivatalos közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy választókerületében megkezdték az adománygyűjtést az Ukrajnából, Kárpátaljáról hazánkba menekülők számára. Mint írja, az első nagyobb, 100 000 Ft értékű tartós élelmiszercsomagot el is vitte a körmendi Fidesz-irodába. A gyűjtőpontok a szentgotthárdi és körmendi irodákban vannak.   

 

Sárvár 

 

Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere hivatalos közösségi oldalán írja, hogy a sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.

 

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket! - áll a bejegyzésben. 

Kőszeg 

 

Kőszeg hivatalos közösségi oldalán arról tájékoztat, hogy Básthy Béla, a város polgármestere telefonon egyeztetett a Városok Falvak Szövetsége ukrán határ közelében fekvő tagtelepüléseivel. Panyola polgármestere Muhari Zoltán és Rozsály polgármestere Sztolyka Zoltán szívesen segítenek, hogy a kőszegi adományozók felajánlásai eljussanak a határtérségbe érkező menekültekhez - áll a bejegyzésben.  

Vasvár

 

A vasvári gyűjtés főszervezője Gyergyéné Szakály Gerorgina közösségi oldalán írja, hogy, elsősorban,műanyag poharakat, evőeszközöket, tányérokat, cumis üvegeket, pelenkát, gyerek cipőket és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat, köhögés-és lázcsillapítókat, egészségügyi betéteket, popsitörlőket, palackos ivóvizeket, bébi ételeket, takarókat, hálózsákokat, maszkokat, tisztálkodási eszközöket, szappant, fogkefét, fogkrémet, gyerek cipőket, konzerveket, kekszeket, csokoládékat kérnek. Aki segíteni szeretne, Vasváron, a Nagy Gáspár Művelődési Központba várják az adományokat Szombaton is gyűjtöttek, vasárnap délelőtt 11:00- és 13:00 óra között. A szállítást, más gyűjtőpontra eljuttatást folyamatosan szervezik. 

Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!