Kellenek a parkolók

2022.02.09. 19:10

Hende Csaba szerint indokolatlanul értékesítette a baloldali városvezetés a régi városi strandot

Kíváncsian várom, a városvezetés hogyan kívánja legalább valamelyest elhárítani azt a botrányt, bajt és zűrzavart, amit a régi városi strand indokolatlan értékesítésével saját magának okozott – mondta dr. Hende Csaba.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Szombathely országgyűlési képviselője emlékeztetett: november 3-án indítványozta prof. dr. Széll Kálmán javaslatával összhangban, hogy a régi városi strand helyén árnyas parkolók létesüljenek a kórházi dolgozók és az intézménybe érkezők számára. 

 

– Az egészségügyi negyed megközelítési módjai megváltoztak az elmúlt évtizedben – egyre többen közlekednek autóval, ami miatt parkolókra van szükség – fogalmazott. Majd úgy folytatta: – Hiába tettem akkor közzé javaslatomat, a városvezetés folytatta az értékesítési folyamatot és lakások, üzletek építési céljával kötötten adta el mintegy nettó 82 millió forintért a területet, mondván: ez a pénz feltétlenül szükséges a város talpon maradásához. Megjegyzem, hogy az az összeg, amivel az önkormányzat zárta a 2021-es évet, és amit áthozott  2022-re, meghaladja a 2000 millió forintot.

 

A képviselő beszélt arról is: a kormány nem élt az elővásárlási jogával, mert az ingatlancsomag olyan megkötésekkel volt terhes, amit a kormány nem tudott vállalni. Azt nem kellett volna eladni – szögezte le.

 

 

Hende Csaba kitért arra: – A baloldali városvezetés nem reagált arra az ajánlatra sem, hogy vegye vissza az önkormányzat a területet, és adja át az államnak, és én vállalom, hogy a kormánynál elintézem, hogy még az idén megépüljön a parkoló.

 

 

– Kíváncsian várom, hogyan próbálja a városvezetés elhárítani a botrányt, bajt és zűrzavart, amit a régi városi strand értékesítésével saját magának okozott – mondta a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!