Elküldték a nyílt levelet

2022.02.05. 11:44

Itt a bizonyíték is! A kórházi szakszervezet elküldte a levelet a szombathelyi polgármesternek

Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Pénteken írtunk arról, hogy miután Nemény András polgármester az egyik helyi portál podcastjében azt állította, nem kapta meg a Mentőszolgálat és a kórházi szakszervezet vezetői által aláírt nyílt levelet, utóbbi szervezet a közösségi oldalán reagált. Közölték: azt 2022.01.31-én 11 óra 26 perckor minden önkormányzati képviselőnek és a város polgármesterének hivatalos e-mail címére megküldték.

 

Képernyőfotón a bizonyíték

 

Szombaton reggel már a bizonyíték is felkerült a Facebookra, miután Horváth Gábor önkormányzati képviselő megosztott egy képernyőfotót, amin látszik: a [email protected] email címre küldte az Egészségügyi Dolgozók Független Szakszervezete a dokumentumot.

 

A képviselő is hallgatta az egyik baloldali portál podcastjét, aminek Nemény András volt a vendége.

 

„A beszélgetés során kétszer mondta, hogy a volt városi strand területének ingatlancsomagban történő értékesítésével kapcsolatban a Regionális Mentőszervezet és a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szakszervezete által írott levelet nem küldték el részére, arról az interneten keresztül értesült” – írta szombati bejegyzésében Horváth Gábor.

 

Majd így folytatta: "A valóság azonban: 2022.01.31-én 11 óra 26 perckor minden önkormányzati képviselőnek (nekem is) és a város polgármesterének hivatalos e-mail címére megküldték nyílt levelüket."

 

A képviselő feszegette azt a kérdést is, hogy hétfő óta a városvezetés tagjai és a baloldali frakció képviselői nem tájékoztatták arról a polgármestert, hogy a régi városi stranddal kapcsolatosan érkezett egy hivatalos levél.

 

Horváth Gábor annak lehetőségét sem zárta ki, hogy a baloldali frakció tagjai az általuk indított aláírásgyűjtés miatt nem tudnak az egészségügyi dolgozók kérésével foglalkozni. A képviselő végül arra biztatta az üggyel egyetértőket: a polgármester hivatalos email címére küldjék el, hogy nem akarnak a régi városi strand helyén üzleteket és lakásokat.

 

Teszt emailben küldték el újra a kórházi szakszervezet levelét Nemény Andrásnak

 

Miután dr. Szendrő-Németh Tamás értesült róla, hogy nem kapta meg Szombathely polgármestere a város honlapján a profilképe és neve mellett szereplő email címre küldött petíciót, azt szombaton újból megküldte Nemény András számára - erről közösségi oldalán számolt be a civil blogger. Azt írta:

 

"Mellékelten küldöm a Szakszervezet facebook oldaláról letöltött petíciót, és a helyszínen készített videómat - amit több mint 800-an tekintettek meg -, segítve Polgármester Úr munkáját, hogy értesülhessen arról, milyen problémák állnak fenn az Ön által vezetett városban.”

 

Szendrő egyben arra is rákérdezett a városvezetőnél: a polgármester asszisztensének jut-e ideje munkaidőben való Facebook-kommentelés mellett Nemény András számára eljuttatni a hivatalos email címére küldött megkereséseket. Majd tájékoztatást kért arról, milyen más email címre küldhetik a szombathelyiek a polgármesternek szánt hivatalos leveleiket "annak érdekében, hogy a fontos ügyekben érdemi intézkedés történjen, és ne egy podcast műsorból értesüljenek arról, hogy a polgármester tud az ügyről, de sajnos még hivatalosan nem értesült róla" - fogalmazott a blogger.

 

Horváth Gábor Facebook-posztja itt olvasható:

 

Szendrő-Németh Tamás posztja pedig itt található:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!