Talpon maradtak

2022.02.19. 11:30

Kétszázmillió forinttal támogatta a vasútijármű-javító kft.-t a kormány az elmúlt években

A járvány miatt az év végén elmaradt hagyományos pogácsapartiját pénteken tartotta meg a Mozdony- és Vasútijármű-javító Kft., az eseményen Hende Csaba országgyűlési képviselő is részt vett.

Vas Népe

„Ahogy eddig számíthattak rám, ezután is számíthatnak rám” – mondta dr. Hende Csaba a dolgozóknak a tegnapi rendezvényen

Fotó: Cseh Gábor

Zenével, finom falatokkal és pezsgővel várták a Mozdonyés Vasútijármű-javító Kft. dolgozóit a Szövő utcai telephelyen. Késely Dezső tulajdonos köszöntőjében elmondta: az idén 150 éves cég már nem működne, ha Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárására a kormányzat nem siet a segítségükre 2016-ban. 

 

A mintegy 130 millió forintnyi támogatással sikerült kilábalniuk a válságból, majd egyre több megbízást kaptak. A pandémia miatt újabb nehézségekkel kellett szembesülniük, elmaradtak a megrendelések. Ekkor ismét a parlamenti képviselő közbenjárását kérték, és a kormány újabb 70 millió forintot adott a cégnek.

 

Késely Dezső úgy fogalmazott: ennek és dolgozóik munkájának köszönhetően mára az ország legjobb járműjavítójává sikerült válniuk. – Összekapaszkodtunk, öszszefogtunk és győztünk. Így lesz ez a jövőben is. A tett többet mond minden szónál. Ahogy eddig számíthattak rám, ezután is számíthatnak rám – fogalmazott Hende Csaba, aki erőt, egészséget kívánt a kft. valamennyi dolgozójának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!