Bejelentés

2022.03.10. 17:14

28 milliárdos beruházással 120 új munkahely Lukácsházán: a legmodernebb fecskendőgyártásba fektetnek be

A SCHOTT és a kormány a legmodernebb fecskendőgyártásba fektet be. A több mint 28 milliárd forintos magyarországi beruházás célja, hogy kiszolgálja az üvegből készült előtölthető fecskendők iránti növekvő globális keresletet. A gyártás a cég lukácsházi telephelyén valósul meg.

Vas Népe, MTI

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

A gyógyszerszállítási megoldások iránt megnövekedett kereslet kiszolgálása érdekében a SCHOTT nemzetközi technológiai csoport ismét befektet gyógyszeripari üzletágába: a vállalat teljesen új, minőségi, előre tölthető üvegfecskendők (PFS) gyártását tervezi Magyarországon. „A megnövelt kapacitás hatalmas előnyökkel jár a globális piac számára, és erősíti a nagy gyógyszeripari vállalatok és más szerződéses gyártók ellátásának biztonságát” – mondta el a cég mainzi központjában Andreas Reisse, a SCHOTT gyógyszeripari üzletágának ügyvezető alelnöke.

 

A 28 milliárd forintos beruházást a kormány 3,3 milliárd forinttal támogatja. A bővítés a tervek szerint 2024-ben fejeződik be, és 120 új munkahelyet teremt. – A kiváló minőségű, előre tölthető fecskendőket úgy terveztük, hogy megkönnyítsék az adagolási folyamatot, ezzel is növelve a felhasználók biztonságát” – ezt Christian Helbig, a SCHOTT gyógyszeripari üzletágának üvegfecskendőkért felelős vezetője mondta el. 

 

A bejelentés kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében hangsúlyozta: a vállalat ilyen termékeket eddig kizárólag Svájcban készített, így a beruházásért hatalmas nemzetközi verseny zajlott, amiből végül Magyarország került ki győztesen. Kiemelte: az elmúlt 12 év a válságok korszaka volt. Minden ilyen krízis kezelésekor felértékelődik a biztonság jelentősége. Ennek megfelelően a kormány megteremtette azokat a nemzeti stratégiai képességeket, amelyek egy hasonló vészhelyzetben szükségesek a védekezéshez. Mint mondta, az is világossá vált, hogy az egészségiparnak soha nem látott jelentősége lesz a következő időszakban, ezért ezekre a beruházásokra kiemelt figyelmet fordítanak.

 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is ott volt a budapesti bejelentésen

Forrás: MTI

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője a vállalat vezetőinek azért mondott köszönetet, hogy a magyarországi beruházás mellett döntöttek; a külügyminisztérium vezetésének és a kormánynak pedig azért, mert számos alkalommal bizonyították már partnerségüket a helyi gazdaság fejlesztése érdekében. 

 

– Büszkék vagyunk Lukácsházára. Büszkék vagyunk az ott dolgozók teljesítményére! A település életének 1993 óta része része a Schott Gyógyszeripari Üvegtermék Gyártó Kft. Ma közel 600 embert foglalkoztatnak ott. Ahogy a térségből érkező munkavállalók, úgy a megye és az önkormányzat is becsüli a céget, hiszen sok család megélhetése mellett a gazdaságot is erősíti. A mostani projekttel ez a kapcsolat tovább fog erősödni – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!