A régió lehetőségeit is bővíti

2022.03.28. 15:40

Az SZKKA-álom valósággá válhat: bemutatták az új szombathelyi kézicsarnok látványterveit

Új kézilabdacsarnok-projekt indulhat a jövőben, amely a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a nyugati régió lehetőségeit bővíti.

Vas Népe

Az új projekt látványterveit Pődör Zoltán, a klub ügyvezető-elnöke mutatta be a hétfői budapesti sajtótájékoztatón Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke, valamint Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke társaságában.

 

Kocsis Máté elmondta, az új elnökség kiemelt célja volt, hogy a 2010-es évek végéig stabilizálja a klubok anyagi helyzetét, valamint tömegesítse a sportágat. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, az utóbbi években 26 ezerről 104 ezerre nőtt az igazolt kézilabdázók száma, és főként a TAO-programnak köszönhetően az ország 457 pontján újult meg, vagy jött létre új kézilabdafelület.

 

– A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiánál 300 fiatal sportol, ez igazi érték, és méltóak arra, hogy esélyt kapjanak egy jövőbe mutató új sportcsarnokra, ahol szívesen sportolnak – fogalmazott a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Hozzátette, a nyugati országrész, Vas és Zala megye kissé „fehér folt” a magyar kézilabda térképén, ezért kiemelten fontos ez a projekt, hiszen Szombathelynek a méreténél fogva hatalmas a vonzáskörzete. Az MKSZ első embere kiemelte, minden hasonló tervnek örülnek, ugyanis az a cél, hogy színvonalas körülmények között sajátíthassa el minél több gyermek ezt a sportágat.

Kocsis Máté, dr. Hende Csaba és Pődör Zoltán

Hende Csaba elmondta, minden sportra fordított forint egészségügyi beruházás is, mivel a mindennapi testneveléssel és a versenysporttal testben és lélekben egészséges fiatalokat nevelnek. Az egyesület tiszteletbeli elnöke megjegyezte, ezek egyelőre lehetőségek, egy hosszútávú projekt első lépései, a megvalósulást még számos politikai, gazdasági és világfolyamat befolyásolhatja.


Pődör Zoltán a sajtótájékoztatón kiemelte, a legfontosabb a munkacsarnok megépülése, amelyben akár több pályát is biztosítanának a csapatoknak, valamint az elképzelések között szerepel egy kollégiumi szárny, és egy rekreációs központ létrehozása is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!