Átadó

2022.03.04. 07:00

Megújult a tankonyha az Orlayban - Modern és szép környezetben képzik a diákokat - fotók

Megújult a Vas Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumának E épülete. 2015 óta 228 millió forint értékű beruházás valósult meg az iskolában, hangzott el a csütörtöki átadón.

Tóth Kata

Modern technikákat sajátíthatnak el a leendő szakácsok, cukrászok

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

– Jó belépni az iskolába: kívülről teljesen megújult, a belső terek pedig egyre szebbek, komfortosabbak lesznek – fogalmazott Szentgyörgyvári Róbert, a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja. Az átadóról elmondta: három Ginop-pályázat állt rendelkezésre az iskola korszerűsítéséhez az elmúlt időszakban. Az elsőben 21,7 millió forint értékben infrastrukturális beruházások történtek. A másodikban 6 millió forintból idegen nyelvi labort hoztak létre.

 

 A harmadik összege 266 millió forint, öt intézmény között oszlik meg – ebből jelentős forrást kapott a kereskedelmi technikum. A tankonyha komplex felújítását három hónap alatt tető alá hozták: 49 millió forintból megújult a vízvezeték-, a szellőzőrend szer, a szociális blokkok, az előkészítő-helyiségek. A konyhatechnikai eszközöket is fejlesztették 10 millió forint értékben. A turisztikához kapcsolódóan bútorokat szereztek be 3 millió forintból. A Nemzeti Fejlesztési Alapból jött forrásból újult meg az E épület külseje 58 millió forintból. 

 

Dr. Hende Csaba, Rettegi Attila és Szentgyörgyvári Róbert az átadón 

Forrás: © Cseh Gábor

A centrum saját forrásból mintegy 40 millió forintot biztosított. A Diákháló Programban wifihálózatot alakítottak ki, a világítás korszerűsítése 35 millióba került. Rettegi Attila, a centrum főigazgatója kiemelte: különösen fontos, hogy milyen környezetben folyik a szakmai munka. Dr. Sárayné Süle Gabriella igazgató köszönetet mondott mindenkinek, aki a jobb körülmények megvalósításáért tett. Dr. Hende Csaba, Szombathely és térsége országgyűlési képviselője a műsorban elhangzott receptre, a szombathelyi kötődésű Dragomán György író Tatin torta mandulatésztán írására utalt: 

 

– Beszélünk írás-, cukrász és konyhaművészetről is. Az utóbbiak templomát avatjuk fel ma. Politikusként az ehhez szükséges pénz előteremtéséhez lehet közöm. Boldog vagyok, hogy szolgálhattam az itt tanuló fiatalokat, a jövő cukrász- és szakácsművészeit, az iskola tanulóit – fogalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!