Példakép–Példaképp Díj

2022.03.29. 20:00

Példaképül állították a neves vasi séfet - Állami elismerést kapott Farkas Richárd

Állami elismerést, Példakép–Példaképp Díjat kapott Farkas Richárd, az őrségi Pajta séfje – az Érték Vagy! intelligens rehabilitációs álláskereső portál jóvoltából.

Merklin Tímea

Forrás: VN/BI

Az Érték Vagy portál célja, hogy elősegítse a megváltozott munkaképességű és fogyatékos állást keresők és az őket foglalkoztatni kívánó munkaadók egymásra találását.

 

 – Szívből örülök a díjnak, de természetes számomra az együttműködés a szociális ágazat szereplőivel. Amiért kaptam, azért az ivánci otthon vagy az SOS Gyermekfalvak bármelyik munkatársa is megkaphatta volna – mondta Farkas Richárd, hozzátéve, hogy a Highlights of Hungary nagyköveteként jelölte az ivánci idősotthont, így sokan felfigyeltek rájuk, a biokertészetre, a varrodára.

Farkas Richárd a díjjal: oklevél és tölgyfaszobrocska 
Forrás: VN/BI

 – Megtisztelő az elismerés, és a Vas Népének is hálás vagyok, hiszen általa kerültem kapcsolatba az SOS Gyermekfaluval – fűzte hozzá a fiatalember. – A konyhám huszonéves szakácsa onnan nőtt ki, egy jótékonysági főzés kapcsán ismertem meg. Főztem velük párszor az otthonban, megmutattam, mit lehet kihozni az 1500 forintos fejpénzből. Igyekszem felzárkóztatni, megmutatni neki és a társainak, hogy van ebben a szakmában lehetőség. Jelenleg nagy a munkaerőhiány a vendéglátásban, és azt a jövőképet tudom megmutatni a nevelőotthonban élőknek, hogy vannak ebben a szakmában karrierutak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!