Beruházás

2022.04.08. 17:30

Két új orvosi rendelővel is bővülhet Sárvár - benyújtották a pályázatokat

A képviselő-testület csütörtöki ülésén két új házi gyermekorvosi rendelő kialakítására nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A Széchenyi-terv plusz keretében kétszázmillió forintból szeretné a város megoldani hosszú távra saját ingatlanán a rendelők elhelyezését. Az előkészítés során a sárváriak véleményét is megkérdezték.

Pajor András

Dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármester a sárvári képviselő-testület csütörtöki ülésén

Forrás: Pajor András

Az egykori tüdőgondozó Rákóczi utcai épületének egészségügyi alapellátást szolgáló fejlesztését a település vezetése már évek óta fontolgatta. A százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázat sikere esetén az Ady utcai két gyermekorvosi rendelő költözne át a volt gondozóintézetbe. Az előkészítés során az önkormányzat arra kérte a lakosságot: segítse a munkát a város hivatalos közösségi oldalán található anonim kérdőív kitöltésével. Többek között arra keresték a választ, hogy a költségtakarékos és környezetbarát működtetés érdekében szükségesek-e energiahatékonysági beavatkozások az átalakítás során, a fogyatékkal élők és a babakocsit használó kisgyermekes anyák érdekében kiemelt szempont legyen-e a felújításkor az akadálymentesítés. 

 

A beérkezett válaszokat felhasználják majd a várható megvalósítás során. Emellett olyan felvetések is érkeztek, hogy a városon áthaladó főút mellett nagyon nehéz parkolni. Így a rendelők kialakításakor az épület udvarán parkolóhelyeket is létrehoznak, az oda való biztonságos behajtás lehetőségével. A 2-es és 3-as gyermekorvosi körzetek rendelőit az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező ingatlan utcafronti, több mint nettó 150 négyzetméteres részén helyeznék el. A felújítás és az átalakítás során az épületrész új tetőfedést kapna, fal-, födém- és padozatszigeteléssel, a villamos és gépészeti felújítás megújuló energia alkalmazásával. A sárvári helyi egészségügyiinfrastruktúra-fejlesztési pályázatról a közeljövőben születik döntés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!