Női labdarúgás

2022.05.13. 19:54

Nagy csatában nyert a Viktória - A bronzéremért játszhatnak a vasiak - fotók

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás-Viktória FC 3-2-re legyőzte a Soroksárt, így a negyedik helyen végzett.

Pum András

Balogh Henrietta jól futballozott a védelemben

Fotó: © Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 3-2 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 120 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász. Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 58.), Urbán V., Sweatman, Feketevízi – Szil (Novák, 86.), Nagy V. (Kiss-Lantos, 41.). Edző: Székely Tibor. Soroksár: Halla – Molnár A., Miszlai, Nagy A., Kis – Mészáros, Győrik, Antalicz (Patkós, 72.), Benke – Ott, Váradi. Edző: Dukon Béla.

 Nagy lendülettel kezdtek a szombathelyiek, kapujukhoz szegezték ellenfelüket. Kisebb helyzeteket sikerült is kialakítaniuk a hazaiaknak. A soroksáriak ritkán jutottak el a hazai kapuig. A másik oldalon viszont a 25. percben egy gyönyörű Gődér–Németh támadás után utóbbi jobb oldali beadását Koprena kapásból, tíz méterről a felső lécre vágta. Fölényben futballozott a Haladás-Viktória, de nem tudta megbontani a hazaiak védelmét. A 44. percben egy szép Szil–Németh–Gődér szabadrúgáskombináció után utóbbi közeli lövését védte bravúrral Halla. Szünet után az 51. percben Miszlai kissé balról, 19 méterről óriási gólt lőtt a jobb sarokba (0-1). 

Öt perc múlva Koprena bal oldali szabadrúgását Gődér hét méterről a jobb felső sarokba fejelte (1-1). A 60. percben jobb oldali szöglet után a rövid saroknál érkező Kiss két méterről a bal sarokba fejelt (1-2). Potyogtak a gólok. A 68. percben Szil balról bepasszolt labdáját Urbán védőjét megelőzve 11 méterről a bal sarokba helyezte (2-2). A 70. percben egy kipattanó labdát Németh Adél jobbról, nyolc méterről a kapu közepébe vágott (3-2). Majd Szil bombázott kevéssel a kapu fölé. Izgalmas, változatos volt a meccs, mindkét csapat ment előre a gólért. 

A jó iramú mérkőzésen a Haladás-Viktória nagy csatában, de megérdemelten nyert és az utolsó forduló eredményétől függetlenül a negyedik helyen végzett – és a rájátszásban a bronzéremért mérkőzhet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!