Vas megyében egy településen

2022.06.20. 18:23

Jaj, a szúnyogoknak! Vámoscsalád felkészül: szerdán 100 hektáron lesz földi gyérítés

A kifejlett szúnyogok ellen hatásos készítményt platós gépjárműre rögzített berendezéssel juttatják ki.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A következő napokban a kifejlett szúnyogok ellen a szakemberek országszerte összesen 36 ezer hektáron fognak védekezni - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Mint írták, Vas megyében egy helyen, Vámoscsaládon lesz földi gyérítés. A tervek szerint a kémiai szert, mintegy 100 hektárnyi területre, szerdán juttatják ki. Az időpont az időjárás függvényében változhat.

A kifejlett szúnyogok ellen hatásos készítményt platós gépjárműre rögzített berendezéssel juttatják ki. Az eljárás történhet melegködképzéssel, ekkor az apró cseppekre bontott irtószert hő hozzáadásával terítik szét. Ez a technológia elsősorban növényzettel erősebben borított helyeken hatásos. Mivel az eljárás során keletkező köd rövid időre korlátozza a látási viszonyokat, ezért forgalmas helyeken kevésbé használható módszer. Az ULV eljárás során szintén apró cseppekben juttatják ki az irtószert, de hő hozzáadása nélkül. A permetfelhő csak kis mértékben észlelhető, a közlekedést nem zavarja, ezért forgalmasabb, városias területeken elsősorban ezt az eljárást alkalmazzák.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!