Vezető hírek

2022.06.12. 14:00

Rengeteg fotó - Oldtimerek találkoztak Bajánsenyén

Második alkalommal rendezett Nemzetközi Oldtimer találkozót az Őrségi Nemzetközi Oldtimer Egyesület. A nagyszabású programra négy ország - Magyarország, Szlovénia, Horvátország és Ausztria - oldtimer gyűjtői jöttek el. A rendezvény kimagasló érdeklődés mellett zajlott, több, mint ezerötszázan fordultak meg a látványos eseményen.

TJ

Fotó: © Unger Tamás

Az oldtimer találkozót a bajánsenyei határátkelő szomszédságában, Bencsec István főszervező birtokán tartották. A programra összesen 335 autót, motorkerékpárt és traktor regisztráltak. A szentgotthárdi Hegyi László egy mutatós veteránt, egy 1983-as Rolls Royce Silver Spurt hozott a találkozóra. - Az autó Amerikában kezdte meg pályafutását, igazából hollywoodi jármű volt, a Hunter című krimisorozatban is szerepelt, akkor még bőrtetővel - mondta az autócsoda tulajdonosa, aki arról is beszámolt, hogy járműve 6750 köbcentis, mint minden ilyen típusú autó az 1960-as évek eleje óta.  Az autó belsejében rózsafa berakás van, az üléseken pedig egy külön erre a célra tenyésztett marha bőre.


-Az autó három éve van a tulajdonomban, 7 millió forintot biztosan ér, de nem adnám el senkinek. A Rolls-Royce fogyasztása 16 és 38 liter között mozog. Az autó teljes egészében aluminium, 2,4 tonna,  296 lóerős, 70 ezer mérföld van benne, jelenleg esküvői autóként üzemel - tette hozzá Hegyi László.

 


Szummer Zsolt egy rózsaszínbe hajló, 1983-as évjáratú, nyitott tetejű trabant tramppel jelent meg a találkozón. -Ha jól tudom, akkor az autót a Zalaegerszeg melletti nagylengyeli téesz kapta úgynevezett futkosó autónak. Az országba annak idején állítólag mindössze 500 darab érkezett ebből a fajtából, amely a keletnémet hadsereg határvadász autója volt egykoron. Hofi Géza erre az autóra mondta azt, hogy támadni lehet vele, de menekülni? Kilenc éves volt, amikor hozzám került - mondta a zalaegerszegi gyűjtő, akitől azt is megtudtuk, hogy az oldtimer vizsga egyik alapfeltétele, hogy a járműnek minimum harminc évesnek kell lennie. 


Kiss Szimonetta kisfiával, Noah-val már tavaly is ott volt az első oldtimer találkozón Őriszentpéteren, most sem volt kérdés, hogy eljönnek, a kisfiú ugyanis rajong a motorokért. A zalaegerszegi  Horváth József extra darabot, egy 1959-es gyártmányú, orosz Izs 350-es motorkerékpárt mutatott be az érdeklődőknek, többek között a kis Noahnak is. - Hat-hét litert fogyaszt százon, a mai értéke 700 ezer forint körül lehet - tudtuk meg.


Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki egy ladával vezette fel azt az oldtimer járműsort, amely átgurult a szlovén Muravidékre, Domonkosfára. Ott is kimagasló vendéglátásban volt része minden oldtimeresnek. Visszatérve Bajánsenyére estig kitartottak a résztvevők a páratlan hangulatú rendezvényen, amelyért egyértelműen dicséret illeti a szervezőket. Az oldtimer találkozó már most folytatásért kiált.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!