Vízilabda

2019.09.19. 18:06

Nem voltak egy súlycsoportban

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 3. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sport­egyesület (AVUS) 12 góllal kikapott a legutóbbi ezüst­érmes OSC otthonában.

Pum András

Irmes Pál (labdával) jól játszott, két gólt is szerzett

Fotó: Unger Tamás

A-HÍD OSC ÚJBUDA–AVUS 19-7 (3-0, 6-2, 6-1, 4-4). – Budapest, Nyéki uszoda, 100 néző, vezette: Várkonyi, Tóth I.

OSC: B. Mitrovics – Kovács Gergő 1, ERDÉLYI 2, Salamon F. 2, Hárai, Randjelovics 1, MANHERCZ K. 2. Csere: Lévai, UKROPINA 3, Seman 2, UBOVICS 3, Tóth M. 2, Szabó Balázs 1, Bognár B. Edző: Vad Lajos.

AVUS: Horváth A. – Szőke B., Szőke Sz. 2, Ekler B. 1, Turnai B., IRMES 2, Ekler Zs. 1. Csere: Kovács B., Sági, Szabó I. Bence, Polovic, Jovanovics 1, Sebestyén, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

A mérkőzés elején kimondottan jól tartotta magát a bajnoki ezüstérmes, a három Bajnokok Ligája selejtezőjét simán nyerő, magyar és szerb válogatottakat felvonultató OSC ellen az AVUS. Alig hárompercnyi játék után aztán emberelőnyből szerzett vezetést a hazai gárda. Aztán nem egészen újabb egy perc után Manhercz büntetőjével már kettővel mentek a fővárosiak. A vasiak jól védekeztek, viszont támadásban kihagyták helyzeteiket, a negyed vége előtt megszerezte harmadik gólját is az OSC (3-0).

Irmes Pál (labdával) jól játszott, két gólt is szerzett
Fotó: Unger Tamás

A második negyedben két és fél perc alatt három gólt dobott a hazai gárda: 6-0, eldőlt a meccs. Az AVUS első találatát Irmes szerezte büntetőből, de mivel ebben a nyolc percben már csupán egyszer találtak be az aligátorok, a nagyszünetben 9-2-re vezettek Vad Lajos tanítványai.

A harmadik negyedben sem lassított a hazai együttes, kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, így az utolsó negyed kezdete előtt 15-3-at mutatott az eredményjelző tábla. A vasiak azonban nem adták fel, mentek előre, és mivel védekezésük is feljavult, egál volt a mérkőzés. Noha a hazaiak 19-5-re is vezettek, az utolsó két gólt – Ekler Zsombor büntetőjével és Szőke Szabolcs megúszásából – a szombathelyiek szerezték – így 19-7-el zárult a találkozó.

A két csapat nincs egy súlycsoportban, az aligátorok a 19 kapott gólra nem lehetnek büszkék, a hét lőttre viszont igen.

Matajsz Márk: – Elismerésem az OSC-nek, megérdemelten nyert, sokkal jobb csapat. Tanulni jöttünk Budapestre, azt kértem a fiúktól, hogy amit a hét elején gyakoroltunk, azt szeretném viszontlátni. Elégedett vagyok csapatommal, amit megbeszéltünk, azt betartotta és lőttünk hét gólt a kiváló OSC-nek.

További eredmények: Eger–Kaposvár 17-6, Honvéd–Szentes 7-6, BVSC–Vasas 11-10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!