A vasi gárda 9 pontos előnyben van

2019.09.19. 18:19

Oradea–Falco BL-visszavágó

A kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján a 9 pontos előnyben lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely Romániában, az Oradea vendégeként lép pályára magyar idő szerint pénteken 18 órakor.

Tóth Gábor

Váradi Benedekre és társaira kemény ellenfél, nehéz mérkőzés vár

Fotó: Unger Tamás

A BL-selejtező első, keddi, szombathelyi mérkőzésén a Falco 71-62-re verte a román aranyérmest. Ami igazán szép eredmény, ám ha figyelembe vesszük, hogy a magyar bajnok már 18 ponttal is vezetett a mérkőzésen, maradt némi hiányérzet az emberben. Az Oradea produkált egy roppant kemény, agresszív negyedik negyedet, amivel nem tudott mit kezdeni a házigazda – 18-9-re nyerte a záró játékrészt a vendég. Igaz, ehhez a meneteléshez azért kellett némi játékvezetői segítség is.

Váradi Benedekre és társaira kemény ellenfél, nehéz mérkőzés vár

– A legfontosabb, hogy az első meccset megnyertük, így előnyből várjuk a második mérkőzést – szögezte le a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere, Gasper Okorn. – Vagyis van esélyünk a továbbjutásra – és a visszavágón is mindent el fogunk követni azért, hogy mi jussunk tovább. Nem számolgatunk, 0-0-ról kezdjük a mérkőzést, és megpróbálunk ismét nyerni. A szombathelyi mérkőzést alaposan kielemeztük, főleg az utolsó negyedben történtekre fordítottunk nagy figyelmet – bízom benne, hogy sikerült tanulnunk az elkövetett hibáinkból. Tudjuk jól, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen az Oradea hazai pályán vélhetően jobban játszik majd – és főleg jobban dob. Ellenfelünk erős, szervezett, összeszokott csapat, tele rutinos játékosokkal. Ennek ellenére optimistán és motiváltan várjuk a visszavágót. Bízom a fiatal csapatomban – nincs hiányzónk.

A Falco már csütörtökön útra kel, az estét Nagyváradon tölti, és edz is egyet az Oradea pályáján. A szakmai stáb pénteken délelőtt is tart egy foglalkozást a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!