futsal

2019.11.07. 19:54

Nehezen, de sikerült

Ha nehezen is, de sikerrel vette az NB II.-es PTE vendégeként a futsal Magyar Kupa 1. fordulóját a Haladás VSE NB I.-es gárdája.

Tóth Gábor

Sásdi Bálint nagy formában védett

Fotó: Unger Tamás

PTE PEAC-Bus (NB II.)–Haladás VSE (NB I.) 2-4 (1-2). – Pécs, 100 néző, Magyar Kupa futsalmérkőzés, vezette: Borbás, Kakuk (Minda).

HVSE: Alasztics – Michel, Dróth, Vas, Luís Garcia. Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok), Hajmási, Horváth P., Simic, Sipos, Gerencsér, Péter, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan, Ramon.

Gólszerzők: Spannenberger (16.), Reith (21.), ill. Michel (7.), Luís Garcia (17.), Vas (32., büntetőből), Dróth (36.).

Kiállítva: Szentes (32.), ill. Hajmási (20.).

Sásdi Bálint nagy formában védett
Fotó: Unger Tamás

NB II.-es ellenfél fogadta a Haladást, a szombathelyi élcsapat a kötelező győzelemért lépett pályára. A sok nagypályás, rutinos futballistát felvonultató házigazda kőkeményen védekezett, elsősorban fizikális párharcra kényszerítette riválisát, próbált kontrázni, pontrúgásokat kiharcolni – parázs csata kerekedett a mérkőzésből.

Egy szombathelyi, majd később egy pécsi kiállítás borzolta a kedélyeket, mindkét oldalon befújtak egy büntetőt a játékvezetők. Sásdi védte az ellenfél próbálkozását, Vas nem hibázott a büntetővonalról. Sokáig 2-2-re álltak a csapatok. A Haladás hiába birtokolta többet a labdát, uralta a meccs nagy részét, csak a hajrában, nagy küzdelemben gyűrte le roppant kellemetlen stílusban futballozó ellenfelét. De a lényeg az, hogy a vasi gárda továbbjutott a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!