A hatodik hely a tét

2021.03.26. 20:04

Körmend: győzni kell az OSE-nél

Oroszlányban, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban lép pályára az Egis Körmend kosárcsapata szombaton este 18 órától. Ez az alapszakasz utolsó mérkőzése, amelyen nyernie kell a vasi együttesnek, hogy legyen esélye odaérni a hatodik helyre.

Tóth Judit

20200918 EGIS-Körmend kosárlabda csapat , Körmend, Szendi péter, Vas Népe - Tóth Norbert

Fotó: Szendi Péter

A bajnoki alapszakaszt Oroszlányban zárják a vasi piros-feketék, akik nem lazíthatnak, mert számukra még mindig nagy a tét. A hétvégén dől el ugyanis, hogy az Egis Körmend hatodik vagy hetedik helyről kezdheti majd a rájátszást.

– Számunkra nagyon fontos mérkőzés lesz a szombati, hiszen még mindig van esélyünk a hatodik hely megszerzésére. Ha nyerünk és Pakson a Kaposvár is legyőzi az ASE-t, akkor megvan a hatodik hely – mondta Tóth Norbert, a Körmend magasembere. – Összességében tehát nemcsak saját magunktól függ a sorsunk, hanem a forduló másik találkozójától is. Jó lenne idegenben győzelmet aratni, mert régen volt erre példa. Tavaly december elején nyertünk utoljára idegenben, ebből a szempontból is jót tenne nekünk egy sikeres vendégszereplés. Biztos, hogy jót tenne az önbizalmunknak a folytatásra. Az OSE csapatában a légiósok viszik a prímet, rájuk kell különösen figyelnünk. A védekezésünk az elmúlt meccseken nem volt stabil, sok tiszta helyzetet és könnyű kosarat adtunk ellenfeleinknek. Most sokkal jobban kell erre figyelnünk. Szerencsére mindenki egészséges és harcra kész, így én győzelmet remélek.

Az OSE Lions a 11. helyről várja az alapszakasz zárófordulóját, az Egis Körmend jelenleg 7. a tabellán. Az oroszlányiak eddig 10 győzelmet és 15 vereséget gyűjtöttek be, a vasi egység mérlege 13 győzelem és 12 vereség. A két együttes november közepén találkozott utoljára, akkor ötpontos győzelmet aratott házigazdaként a Körmend (79-74).

Amennyiben a körmendiek hetedik helyen zárják az alapszakaszt, a jelenleg biztos második Falcóval csapnak össze a rájátszásban a négy közé jutásért, szombathelyi pályaelőnnyel.

Kiemelt képünkön: Tóth Norbert optimistán tekint a fontos meccs el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!