Vörösiszap

2010.10.28. 13:08

Jól vannak Juhászék

A kolontári Juhász család legkisebb tagja, a hároméves Dórika is egyre jobb egészségnek örvend. Pénteken került vissza a csöppség Budapestről az ajkai kórházba.

Tóth B. Zsuzsa

Juhászékat súlyos tragédia érte az iszapkatasztrófa során. Az egyéves Angyalkát nem sikerült kimenteni, de a hároméves Dórika édesanyja karjaiban menekült meg. Megsérült, a fővárosba szállították.

A kislány péntek óta szüleivel együtt gyógyul az ajkai kórházban, ahonnan pár napon belül hazaengedhetik őket.

Dóri testén már nincsenek sérülési nyomok - tudtuk meg az édesanyától, Erzsébettől. A kislány szeme is egyre szebb, jól lát. Azonban a légcsősérülés miatt egyelőre csak pépes ételt fogyaszthat. A közérzete jó, vidám, szívesen játszik a gyermekosztályon gyógyuló többi gyermekkel. Erzsébet pedig már alig várja a napot, hogy hazamehessenek.

Ha csak teheti a gyermekosztályon tölti idejét a kislánnyal. Mesét olvas Dórinak, együtt, legtöbbször az édesapával hármasban játszanak. Zoltán sebei szépen gyógyulnak, már a járása is könnyebb. Azt mondja, megúszta a plasztikai műtétet. Nehezen viseli ugyan a bezártságot, hiszen családja többi tagjával együtt ő is mozgékony, tevékeny ember volt eddig. Hármójukat a család nagyobb gyermekei is hazavárják, az iskolás Renáta és Gergő az ajkai családtagoknál lakik most, és mindannyian azon vannak, hogy mire a szülők is elhagyhatják a kórházat, kényelmes albérletet varázsoljanak maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!