Kötet

2023.07.13. 07:00

Könyv fiókbeli füzetből: Harasztifalu története

A közelmúltban jelent meg a Harasztifalu története című könyv második része, amelyet Völgyes Ferenc, egykori tanító munkáiból állított össze a lánya, Völgyes Márta és Bálint Csaba.

Tóth Judit

Völgyes Márta és Bálint Csaba

Fotó: Szendi Péter

– Édesapámnak, Völgyes Ferencnek a családján kívül Harasztifalu volt a mindene. A kötetben részben ismert, részben eddig nem publikált gyűjtései, személyes megfigyelései és véleményei vannak. Ezek egykor az asztalfióknak íródtak, mára kordokumentumokká váltak. Édesapám nyugdíjas éveiben merült el igazán a helytörténeti munkában, kutatta, majd megírta a falu történetét, feldolgozta a településen előfordult családi, keresztés megkülönböztető neveket, a papok, diplomások rövid életútját, a népi hiedelmeket, a szokásokat, valamint az 1970–80-as évek faluval kapcsolatos fontosabb eseményeit – mondta Völgyes Márta, aki Bálint Csaba rendelkezésére bocsátotta édesapja hagyatékát, és történetekkel teleírt kis rózsaszín füzetét. 

Ebből született meg a rendkívül izgalmas helytörténeti könyv, amelynek bemutatójára Harasztifaluban, a Faluházban kerül sor július 23-án, vasárnap 17 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában