Sajátos nevelés

2024.04.15. 16:27

A Disney-világba csöppenhettek – A 3. Hatpróba csapatversenyt rendezték SNI-s tanulóknak Vépen

Harmadszor szervezett sajátos nevelési igényű tanulóknak csapatversenyt a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI. Az idei Hatpróbára a vépi iskolával együtt kilenc intézmény összesen 15 csapattal nevezett.

Tóth Katalin

Darics Bence, Bolla Ferenc és Nagy Erik

Fotó: Tóth Kata

Hétfőn délután Molnár Krisztina igazgató köszöntötte az aulában a diákokat és felkészítőiket a szombathelyi Váci, Paragvári, Bercsényi, a jáki, csehimindszenti, táplánszentkereszti, szentpéterfai, őriszentpéteri és vépi általános iskolából. Az 5-6. osztályosok korcsoportjából kilenc; a 7-8. osztályosokéból hat csapat érkezett a megmérettetésre, amely, mint mondta, az Oktatási Hivatal bázisintézményi jógyakorlatai között is szerepel. A jelen lévő pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak megköszönte, hogy elhozták tanítványaikat a megmérettetésre. Kollégáinak pedig, hogy megszervezték a versenyt: az idén a fejlesztő munkaközösség vállalta ezt.

20240415_nsiverseny_ut (2)
Fotó: Unger Tamás

Tancsics Anett gyógypedagógus, a verseny koordinátora a hagyomány szerint visszakérte két iskola – a táplánszentkereszti és a Bercsényi – képviselőitől a tavaly elvitt vándorkupákat, hogy az idén továbbvándorolhassanak. Majd a délután programját ismertette: három tanteremben töltötték a feladatlapokat a diákok korcsoportok szerint – a megoldásra hatvan perc állt rendelkezésükre. Hat terület feladataival mérették meg magukat: nyelvhelyesség, matematika, szövegértés, történelem, természettudományok és részképességek játékos versenyfeladatokban. Az idén a Hatos-iskola Disney-mottóját választotta a tanévre: „Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!” A feladatok egy részénél a Disney-világba csöppenhettek a versenyző gyerekek.

Hagyományosan éremmel távozott és jutalmat kapott mindkét korcsoport első három helyezettje. Az 5-6.-os kisdiákok közül a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola csapata végzett az 1 helyen, 2. lett a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI, 3. a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola. A 7-8.-os korcsoportban a vácisok nyertek, 2. lett a házigazda Hatos-iskola, harmadikok az Őriszentpéteri Általános Iskola tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában