Programok

2024.04.23. 07:00

Pezseg az élet Jánosházán - Országosan is népszerű előadók a vendégek

Nagy hangsúlyt fektetnek a településen a kultúrára, sorra érik egymást az országosan is népszerű és színvonalas előadók műsorai a városban.

Csabai Bernadett

Csórics Balázs előadása Jánosházán

Fotó: Csabai Bernadett

Már az évet is erősen kezdték: a magyar James Bond, Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka érkezett a vasi kisvárosba a kultúra napján egy változatos műsorral. Nagy volt az öröm a nőnapon is, amikor Faragó András szavalt és énekelt az összegyűlteknek. A Művelődési Házból később sem költözött ki az élet, a költészet napján Csórics Balázs szórakoztatta verseivel a lakosokat, szinte minden rendezvény telt házas volt eddig. A helyi közösségépítés is fontos Jánosházán, minden jeles napra jut egy kis ünnepség. A téli időszakban rendszeresek a nyugdíjas teadélutánok, szintén fellépőkkel. Idén először télűző kiszebábégetést tartottak, ahol teával és fánkkal vendégelték meg a lakosokat. A március 15-ei műsort a helyi iskolák diákjainak előadásával ünnepelték, itt a Jánosháza Városért emlékdíjak is kiosztásra kerültek. A következő nagy rendezvény a gyermeknapi és májusfa-kitáncoló alkalom május végén, de előtte a Madarak és fák napjára kisállat-kiállítással készülnek a művelődési házban 18-án. Nyár elején várható a Keresztény Családközösség programja, a családi nap, míg a nagyszabású Városnapot augusztus tizedén tartják, ahol már biztos, hogy a Delta slágereire lehet majd bulizni. A szeptember 14-ei Almafesztiválra is nívós zenekarokat tervez a városvezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában