Workshop

2024.04.22. 19:00

Makraméztak, nemezeltek, ékszert is készítettek a szlovén-magyar kézműves workshopon

Kézművesek és vasvári fiatalok csatlakoztak a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány által szervezett kézműves workshophoz. Az esemény az alapítvány központjában zajlott Vasváron.

Csabai Bernadett

A Vasvár Népfőiskola adott otthont az eseménynek

Forrás: Nagy Kriszta / Hegypásztor Kör

A workshopra Szlovéniából, Vas és Zala vármegyéből érkező partnerek, kézművesek, kézművesség iránt érdeklődő fiatalok és a Vasvári Általános Iskola 7. osztályosai vettek részt. A Crafts4Future projekt ötödik rendezvényén a jelenlévők szlovén és magyar művészekkel dolgozhattak együtt, hogy különféle kézműves technikákat sajátítsanak el - tudtuk meg Nagy Krisztától, a Hegypásztor Kör munkatársától.

Sokan összegyűltek a workshopon
Sokan összegyűltek a workshopon
Forrás: Nagy Kriszta / Hegypásztor Kör

Makramé és nemezelés is volt a workshopon

A rendezvényen összesen negyvenhatan vettek részt Szlovéniából és Magyarországról, köztük a Vasvári Általános Iskola 7. osztályos tanulói is. A workshop során a műhelymunkák három külön teremben zajlottak, ahol a résztvevők különböző kézműves technikákkal ismerkedhettek meg.

A rendezvény elején Drimmer Lászlóné, a magyar vezető partner képviselője ismertette a projektet és az esemény menetét. A workshop célja az volt, hogy összehozza a különböző nemzeteket és generációkat, valamint lehetőséget teremtsen a kézműves technikák megismerésére és gyakorlására.

Az egyik teremben makramécsomózás-technikával kulcstartókat és textil kabalafigurákat, a második teremben  nemezeléssel virág formájú kulcstartókat készítettek, valamint farmer és bőr anyagokból ékszereket alkottak. A harmadik teremben pedig csuhé technikával gyékényből lovacskák és agyagból kis figurák, gyöngyök készültek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában