Tárlat

2024.05.08. 10:00

Természetfotók Afrikáról és az Őrségről - Mihály Márton fotókiállításán jártunk az őriszentpéteri iskolában - fotók

A helyi általános iskola tanulójának, Mihály Mártonnak nyílott fotókiállítása az intézményben, melyet május 15-ig lehet a helyszínen megtekinteni.

Horváth Zoltán Szabolcs

Tavaly ősszel fejeződött be az Őriszentpéter Általános Iskola felújítása, bővítése, mely összességben közel 600 millió forintból valósult meg. Ezt követően döntött úgy az oktatási intézmény vezetése Horváth László igazgatóval az élén, hogy az új szárny megépítése során kialakított aulát egyéb kulturális célokra is felhasználja, például időszakos kiállításokra. Ennek első felvonásaként rendezik meg Mihály Márton fotókiállítását. Cseppet sem mellékesen a fiatalember a suli 7. osztályos tanulója, aki 21 remek képet bocsátott iskolája rendelkezésére. A fotók nagyjából fele a környező, őrségi erdőségekben készült, míg a másik része Afrikában, ahová hivatásos vadászként dolgozó édesapjával jutott el az ifjú fotós. 

- Úgy gondolom, hogy Marci egy átlagos kissrác, aki társaihoz hasonlóan focizik, internetezik, de amint kilép a természetbe, teljesen átalakul. Egy felnőtt szemével néz mindent, nagyon jól ismeri a minket körülvevő világot. Lényegében két éve foglalkozik komolyabban fotózással, és tényleg óriási lépésekkel fejlődik. Ebben segítségére van a rendkívül nagy természetismerete és persze a lelkesedése – fogalmazott a fiatalembert mentorként segítő fotósunk, Szendi Péter. Hozzátette: már országos pályázaton is kapott különdíjat Marci, aki előtt nagyon komoly jövő állhat a természetfotózás területén, amihez megfelelő technika is a rendelkezésére áll.

Mihály Márton fotókiállítását május 15-ig lehet megtekinteni az Őriszentpéteri Általános Iskolában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában