Labdarúgás

2024.05.07. 13:57

Csúcson a Zrínyi: bajnok lett a női focicsapat a diákolimpián - fotók

A Zrínyi Ilona Általános Iskola III.-IV. korcsoportos labdarúgócsapata megnyerte, míg a IV. korcsoportos fiú alakulat 10. helyen zárta a sportág diákolimpia országos döntőjét.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

Az országos döntőkre a megyei döntők győztesei jutottak be, így mind a gyulai fiú, mind a zalaegerszegi lány finálén 20-20 csapat vett részt, összesen 400 fővel. Vas vármegyét a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola együttesei képviselték mindkét nemben.

A IV. korcsoportos fiúk mezőnyében a négy darab ötfős csoport közül a C jelűbe sorolták a Zrínyit, amely két győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen zárt. A keresztjáték során a téglási II. Rákóczi Ferenc-iskolát 2-0-ra verték a vasiak, így a helyosztókon a kilencedik pozícióért küzdhettek tovább. A kiskőrösi Evangélikus-iskolától azonban büntetőkkel kikaptak, így tizedikként zártak.

Az Illés Akadémia fiataljaiból álló III.-IV. korcsoportos női csapat nagy reményekkel vágott neki a tornának. Az A csoportba sorolt szombathelyiek egészen elképesztő teljesítménnyel, 36-0-ás gólaránnyal abszolválták csoportmeccseiket, toronymagasan a mezőny fölé nőttek. A keresztjátékban a sándorfalviakat 7-2-re ütötte ki a Zrínyi, majd következhetett a tolnai Wosinsky-iskola elleni elődöntő, ahol megintcsak nem finomkodtak a vasiak: 13 gólt ragasztottak riválisa kapujába és ezzel döntőbe jutottak. A szombathelyiek legfontosabb találkozójukon a fővárosi Gloriett Sportiskolát 2-0-ra verték, ezzel teljesen megérdemelten elhódították a bajnoki címet.

 – Lehengerlő menetelést mutattak be a lányok – értékelt Vadász Gábor testnevelő. – Most értek fel a csúcsra azok a lányok, akik elkezdték nálunk 6-7 évvel ezelőtt a labdarúgást a Zrínyiben egy az Illés Akadémiával kötött megállapodásnak köszönhetően. Öt illéses lánnyal a keretben egy 58-2-es gólaránnyal magasodtunk a mezőny fölé. Külön kiemelném az Illés Akadémia felkészítőit, akiknek ezúton is köszönjük munkájukat.

A Zrínyi-iskola bajnokcsapatának tagjai: Unger Viktória, Szanyi Evelin, Petrik Zorka, Nagy Csenge, Palatin Dorka, Sipos-Kiss Virág, Széplaki Sára, Első Hanna, Szabó Dóra. Testnevelők: Gerlachfalvi Csilla, Vadász Gábor. A góllövő lista élén holtversenyben, 18-18 találattal a zrínyis Nagy Csenge és a fővárosi Demeter Regina végzett. A torna legtechnikásabb játékosának Széplaki Sárát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában