Labdarúgás

2024.05.10. 12:30

Szépen búcsúzna a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. utolsó, 22. fordulójában szombaton 16 órai kezdettel a Haladás Viktória a Diósgyőri VTK-t fogadja.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

A 6. helyen álló Haladás Viktória számára jelenlegi pozíciójának megtartása a tét. A vasiak 23 pontot szereztek eddig, a mögöttük, a 7. helyen álló Astra 21-gyet, a 8. Soroksár szintén 21-gyet. Amennyiben tehát a zöld-fehérek nyernek, biztosan 6. helyen végeznek - minden más esetben a másik két csapat eredményétől függ a helyezésük. Markó Edina csapata a legutóbbi fordulóban 3-2-re nyert Soroksáron. A DVTK 32 ponttal az 5. helyen tanyázik - a piros-fehérek már sem előre, sem hátra nem léphetnek a tabellán. Bém Gábor együttese a legutóbbi három fordulót tekintve először 7-1-re verte a Budaörsöt, majd 1-0-ra nyert Szegeden, legutóbb viszont odahaza csak 1-1-re végzett a már kiesett Fehérvár FC-vel. A miskolciak házi gólkirálya Oláh Adrienn nyolc találattal, a piros-fehéreket erősíti többek között a román válogatott Geréd Erika is. 

Szeretnénk szépen zárni a bajnokságot és megszerezni a hatodik helyet - mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. - A soroksári sikerünk nagyon jót tett a lelkünknek és az önbizalmunknak. A DVTK játéka összeért, nagyon masszív, a párharcokban erős együttes. Igazi ki-ki meccset szoktunk vívni ellenük - ezúttal is így lesz, nüanszok döntenek majd. Nagypál Fatima, Varró Veronika, Marlo Sweatman, Kováts Anna és Novák Luca sérült.

A forduló további programja. Szombat, 11.00: ETO FC Győr-Szakszárd. 16.00: Szeged-Budaörs, Fehérvár FC-MTK, FTC-Soroksár, Astra-Puskás Akadémia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában