Állatvilág

2015.03.25. 11:30

Szerető gazdit keres négy kutya és két cica - fotók

Szombathely - Négy kutya és két macska keresi szerető gazdáját, aki mellett boldogan élhetnek. Az állatok az Állatvédők Vasi Egyesületének gazdikeresői.

Cassie egy négyéves terrier keverék kislány, nemrég mentették meg állatkínzó gazdájától, aki eltörte a lábát, és a nyakát is átvágta. Utóbbi már begyógyult, de a lába még nem teljesen. Olyan súlyos törést szenvedett, hogy sürgősen meg kellett műteni, különben az állapota napról-napra romlott volna, így is rövidebb lett már a lábacskája. A Szombathelyi Állatkórház munkatársai segítettek az állatvédőknek, ugyanis megelőlegezték a műtét, a kezelések, vizsgálatok árát. A műtétet végző dr. Peresztegi Attila segítségét ezúton is köszönik az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai. Cassie csak családi házba, kinti-benti kutyának fogadható örökbe. Más kutyákkal jól kijön, az embereket nagyon szereti. Jó jelzőkutya, oltva, chipezve és ivartalanítva van! Érdeklődni a 06/30-983-3267-es telefonszámon lehet.

Perditát januárban találta meg egy állatbarát kutyája Gencsapátiban a vasúti sínek mentén. A kutyust minden valószínűség szerint elütötték, és sorsára hagyták. A vasi állatvédők azonnal segítségére siettek, a Szombathelyi Állatkórházban megkapta a szükséges ellátást, majd ideiglenes befogadónál helyezték el. Az elmúlt időszakban több műtéten is átesett törött csípője és combcsontja miatt. Rehabilitációja nagyon szépen halad, hetente profi masszázsban részesül, és a csoda megtörtént: Perdi lábra állt, és újra elkezdte használni őket. Mostanra már szépen sétál, a sebei begyógyultak, de továbbra is odafigyelést igényel. Félénk, de alapvetően kíváncsi, idegenekkel még bizalmatlan, ez javarészt az átélt nehézségeknek tudható be, gondozóit azonban nagyon szereti, hálás minden szavukért. Történetéből adódóan gondos és türelmes gazdit keres, aki nagyon fogja őt szeretni, és szeme fényeként vigyáz majd rá.  Oltva, chipezve, ivartalanítva csak kinti-benti kutyának fogadható örökbe! Egyelőre még nem örökbe fogadható, érdeklődni az állatvédőknél lehet.

Beni egy 2010. novemberi születésű amerikai akita kan. Szuka kutyákkal jól kijön, kanokkal viszont nem túl barátságos, ahogyan a cicákkal sem. Nagyon értelmes, pörgős kutya. Oltva, chipezve, féregtelenítve, ivartalanítva fogadható örökbe. Határozott gazdát igényel. Érdeklődni a 06/30-709-4314-es telefonszámon lehet.

Porcika egy fogváltás előtti, kis-közepes testűvé váló szuka kutyus. Egy dobozban dobták ki a nagy hidegekben. Nagyon energikus, vidám természetű, igazi mosolybomba. Oltásait megkapta, féreghajtózva és bolhairtózva van. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe benti vagy kinti-benti családtagnak. Érdeklődni a 06/70-316-1271-es telefonszámon lehet.

Mici egy hat hónap körüli cica lány, nagyon kedves, bújós és nyugodt. Más cicákkal és kutyákkal is jól kijön. Féregtelenítve, bolhátlanítva, ivartalanítva van. Csak kinti-benti cicának fogadható örökbe. Érdeklődni a 06/20-504-1818-as telefonszámon lehet.

Mimóza egy hat hónap körüli perzsa keverék lány cica, egy gyár udvarára dobták be a testvérével, akit elütött egy autó. Bolhátlanítva, féregtelenítve, ivartalanítva, chipezve van, csak lakásba fogadható örökbe. Érdeklődni a 06/20-504-1818-as telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!