Állatvilág

2014.06.25. 18:25

Keményen fellépnek az állatkínzás ellen

Szombathely/ Zanat - Egy évvel ezelőtt jegyezték be hivatalosan az Állatvédők Vasi Egyesületét. A születésnap alkalmából Varga Dániel, a szervezet elnöke értékelt.

Farkas Eszter

Az egyéves jubileumot természetesen meg is ünnepelte az Állatvédők Vasi Egyesülete. Zanaton a közösségi ház udvarán színes programokkal várták az érdeklődőket. Volt vakvezetőkutyás bemutató, ivartalanított kutyák szépségversenye, játékos kutya-gazda vetélkedő és az örökbefogadható állatokat is bemutatták a szervezet tagjai. Varga Dániel, az egyesület elnöke elmondta: fejlődik az egyesület, és már sokan ismerik őket. Szerencsére azt látom, hogy az emberek hozzáállása a munkánkhoz nagyon jó.

Casper kutyát boldogan sétáltatja az egyesület legfiatalabb állatvédője, az éppen már tipegő Körtvélyes Eszter Karina (Fotó: Farkas Eszter)

Az elmúlt egy évben sok minden történt velünk, adományként kaptunk például egy helyi autókereskedőtől egy járművet, amelyre nagy szükségünk volt. Több mentőakciónk is volt, említhetném például azt a bobai esetet, amelyről a Vas Népe is beszámolt, de számtalan esetben kellett intézkednünk rossz tartási körülmények miatt. Jelenleg rengeteg mentett állatunk van, amelyek gazdira várnak. Egyesületünk gondozásában most körülbelül 30 kutya, 25 macska, három vadászgörény, egy nyúl és négy hörcsög van. Mivel menhelyünk nincs, ezek az állatok egyesületünk tagjainál vannak. Ami a terveinket illeti, a jövőben szeretnénk új tagokat toborozni egyesületünkbe. Nagy álmunk, hogy az állatvédelmet bevigyük az oktatásba és mindenképpen szeretnénk egy menhelyt is - ecsetelte a vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!